www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Häng med på en aperitivo

written Av Mattias Publicerat i Italien - Euro (EUR) den 12 sep 2011

Italienarnas variant på "happy hour” kallas för aperitivo och syftar till att väcka aptiten innan kvällens middag samtidigt som man ges möjlighet att socialisera och ventilera arbetsdagen med sina vänner.

Genom att erbjuda plockmat utan extra kostnad när du beställer en drink/öl/vin mellan kl 18-21 tar barerna chansen att locka till sig gäster direkt efter arbetstid. Maten varierar från jordnötter och chips till stora bufféer bestående av pasta, skinkor, risotto, korvar, mozzarella, grillade grönsaker och så vidare. Tanken är inte att man skall äta sig mätt (även om det går alldeles utmärkt på en del av barerna!) utan snarare stilla den mest desperata hungern.

ReseEkonomens italienska vän och tillika apertivo-expert, Andrea Bolognini, tipsar nedan om sina favoritbarer där du kan uppleva denna italienska institution.

Noon bar – Traditionella italienska apertivo drinkar som Negroni och Bellini. På buffén kan man en bra kväll finna allt från sushi till fyllda oliver och parmesantärningar.

Roialto- Cool designbar som huserar i en fd flygplanshangar (!).

Caffè Milano – Bar i skön loungemiljö med samma ägargrupp som Roialto. 

Refeel – Bjuder även på jazzbrunch på lördagar och söndagar!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss