www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i Litauen - Euro (EUR) den 08 okt 2014

Vi känner alla igen oss i situationen. Du kommer till en flygplats någonstans i världen och vill så snabbt som möjligt ta dig till hotellet. Du hoppar in i första bästa taxi och när du är framme blev resan betydligt dyrare än vad du trodde. I Vilnius kan du spara en hel del pengar på att vara förberedd innan du väljer vilken taxi du hoppar in i.

När jag först kom till Vilnius flygplats var det 30 minuter till nästa buss avgick så jag hoppade in i första taxin jag hittade. Jag såg en skylt där det stod att en resa in till stan skulle kosta ungefär 90 kr men när jag väl var framme vid hotellet hade resan kostat 150 kr. Det är fortfarande billigt jämfört med Sverige men ingen gillar att bli lurad så jag gjorde lite research för att se vad jag borde gjort annorlunda.

Taxichaufförer i Vilnius använder sig av några olika knep för att lura dig som kund, där det vanligaste är att de väljer en annan taxa än den som de ska använda. Åker du under vardagar ska du alltid ha taxa 1, med undantag om det är sent på kvällen. I mitt fall använde sig chauffören av taxa 1 men under resans gång blockerade han taxametern med sin hand och kunde på så sätt justera taxan under resans gång. Min research gav mig en bra bild av vad som gäller och jag hittade en enkel lösning som kommer spara dig en hel del pengar under din vistelse i Vilnius.

Ladda ner appen ”eTAKSI” med din iPhone eller Android telefon
Med denna app kan du boka alla dina taxiresor i Vilnius. Du får estimat på vad din resa kommer att kosta och under de ca 7 gångerna som jag använde appen överskred chauffören aldrig estimaten. Du får dessutom sms när taxin är på plats och information om chaufförens namn samt registreringsnumret på den bil du ska åka med. På så sätt löper du aldrig risken att hoppa in i fel taxi även när det finns flera olika på plats.

Jag använde som sagt appen ett antal gånger och när jag skulle tillbaka till flygplatsen för min hemresa bokade jag givetvis taxiresan via appen. Appen levererade i vanlig ordning och jag fick betala 60 kr för en resa som bara tre dagar tidigare kostat 150 kr. En ganska trevlig besparing som räcker till rätt mycket i en stad som Vilnius, med ett index på 47 i vårt senaste Storstadsindex!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss