www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Maltas bästa stränder

written Av Mattias Publicerat i Malta - Euro (EUR) den 23 sep 2013

Med mer än 300 soldagar per år och en temperatur som sällan understiger 15 grader är Malta ett utmärkt resmål att utöva avancerat strandhäng på. Här finns stränder för alla smaker och nedan finner du en guide som hjälper dig att välja rätt!

Golden Bay är den enda stranden på Malta med gyllengul sand därav namnet. Stranden ligger på öns nordvästra del och är barnvänlig Du tar dig enklast till Golden Bay via buss 23 från Valletta, Sliema och St Julian’s.

Ghajn Tuffieha är Golden Bays granne och med sin rödaktiga sandstrand lockar den en hel del besökare dock något färre än sin granne eftersom det är lite småkrångligt att ta sig dit. Du måste ta dig ned för en brant trappa eller grusväg för att komma till det den vackra stranden.

Sliemas strand består nästan uteslutande av badplatser från klippor. Från stegar och trappor tar du dig ner i vattnet som blir djupt väldigt snabbt. Slå dig ned på din favoritklippa och om solbadandet väcker din aptit så finns det gott om kiosker och restauranger i närheten. Du tar dig smidigast till Sliema med buss 22 från Valetta.

Petes Pool
är en häftig badplats som ligger i närheten av Marsaxlokk på öns södra del. Här har havets vågor gröpt ur en ”pool” i klipporna som erbjuder ett spektakulärt bad väl värt den 20 minuter långa promenaden från den närmsta busshållplatsen. Buss nummer 81 går från Valletta till Marsaxlokk.

Mellieha Bay
är med sina 800 meter av vit sand Maltas längsta strand. Då det är relativt långgrunt lämpar sig stranden bra för barnfamiljer. Här finns dessutom ett bra utbud av restauranger och caféer i närheten och möjlighet att utöva otaliga typer av vattensporter. Du tar dig smidigast till Melliha Bay via buss nummer X6 från Valletta alternativt buss 222 från Sliema/St Julians.

Paradise Bay
ligger på öns nordvästra udde, i närheten av Cirkewwa. Från stadens hamn är det gångavstånd till den charmiga lilla sandstranden. Ta buss nummer 222 från Sliema och St Julians och buss nummer 221 kör från Bugibba och Mellieha till Cirkewwa och sen promenera den återstående sträckan.

St George’s Bay
är den minimala men omåttligt populära stranden vid Paceville. St George’s Bay ligger nära både restauranger, caféer, språkskolor och shopping. Ta buss 13 från Valletta och Sliema till St George’s Bay. Hoppa av bussen i St Julians och promenera den sista biten.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss