www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Ta sig runt i Amsterdam

written Av Mattias Publicerat i Nederländerna - Euro (EUR) den 07 maj 2012

Amsterdam är mycket promenadvänlig stad men ibland vill man vila fötterna och då finns det ett par olika alternativ att välja mellan. 

Ett "OV-chipkaart dagskort" kostar 7,50 euro och ger dig tillgång till spårvagn, buss och tunnelbana. Kortet är giltigt i 24 timmar. Om du stannar i staden en längre tid och vill ha möjligheten att betala allteftersom du reser finns det en annan variant av kortet som går att ladda med förbetalda belopp.
 
Om du däremot planerar besöka mer än ett av stadens många muséum så kan det istället löna sig att köpa ett "I Amsterdam-kort". Då får du inte bara tillgång till stadens alla transportalternativ. Inbakat i priset är även en kanaltur och entré till 37 olika attraktioner. Pris från 40 euro/dygn.
 
Taxi är förhållandevis dyrt och en resa från flygplatsen till centrum kostar ca 40 euro. Ett mer prisvärt alternativ är att ta tåget till centralstationen som kostar 3,80 euro.
Om du vill uppleva staden som en riktig Amsterdambo är det cykel som gäller. Staden har ca 768.000 invånare och här finns ca 500.000 cyklar. Att hyra en cykel med guide kostar från 20 euro, och endast cykel från 12 euro/dygn inklusive karta.dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss