www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Kollektivtrafik i Lissabon

written Av Mattias Publicerat i Portugal - Euro (EUR) den 04 sep 2012

Avstånden i Lissabon är sällan särskilt stora men trots detta är kollektivtrafiken väl utbyggd med bussar, tunnelbana och spårvagnar. Ett populärt sätt att korsa staden på är med den klassiska spårvagnslinjen 28 från Basilica da Estrela till Baixas bakgator. En vindlande vacker tur utlovas och priset är endast strax över 10 kr.

Spårvagn 28

Om du har begränsad tid i Lissabon kan det vara en god idé att införskaffa ett "Lisboa Card" som ger dig obegränsad tillgång till allmänna kommunikationer samt entré till över 80 olika museum och sevärdheter. Priser från 18 Euro/dygn! Dessa kort köps i automater som accepterar kreditkort och kontanter, och instruktioner finns på engelska.

Flygplatsen

Lissabons flygplats ligger ca 6 km från stadens centrum. Du har en rad olika alternativ för att ta dig in till centrum där flygbussen AeroBus (91) förmodligen är det bästa alternativet tillsammans med taxi. Bussresan tar ca 35 min och kostar ca 4 Euro. Biljetten ger dig dessutom tillgång till Lissabons samtliga busslinjer resten av dagen.

En taxiresa till de centrala delarna bör kosta ca 10-15 euro, men var beredd på en extra avgift om du har bagage som måste placeras i bagageluckan. Ett tips för att undvika de stundtals långa köerna vid ankomsthallen är att hugga en taxi vi avgångsterminalen istället.

Stränderna

För att komma till de vackra stränderna som ligger utspridda kring kusten utanför Lissabon behöver du tillgång till en bil eller så åker du kollektivt enligt anvisningarna nedan.

Costa da Caparica bjuder på kilometerlånga gyllene sandstränder som kantas av ett antal hippa strandbarer där såväl surfare som barnfamiljer återhämtar sig efter en dag på stranden . Ta bussen från Sete Rios busstation som ligger i anslutning till metrostationen Jardim Zoologico. Du kan även ta båten från stadsdelen Belém till Trafaria och fortsätta ca 3,5 km med buss.

Estoril och Cascais två små charmiga kuststäder med mycket barnvänliga stränder. Vågorna här är lite mindre jämfört med många andra stränder i regionen tack vare frånlandsvind. I Cascais finns även en populär saltvattenpool i anslutning till en av stränderna. Ta tåget från Cais do Sodré, resan tar 30-45 minuter. Om du har köpt ett Lisboa Card så gäller det även på denna tåglinje annars kostar resan ca 5 euro ToR.

Cascais
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss