www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Eremitaget i Vinterpalatset

written Av Mattias Publicerat i Ryssland - Rubel (RUB) den 27 sep 2012

Eremitagets föreståndare lär en gång ha sagt "I can't say that the Hermitage is the number one museum in the world, but it's certainly not the second." Jag är beredd att hålla med. Museet är utan tvekan Sankt Petersburgs stolthet.

Vinterpalatset

 Med över tre miljoner utställningsobjekt fördelade på sex sammanhängande byggnader är det inte många museer i världen som slår Eremitaget på fingrarna. Här hittar du konstskatter från Michaelangelo, Rembrandt, Van Gogh, Matisse, Picasso och i princip alla andra mästare genom tiderna. Alla utställningarna presenteras i en storslagen omgivning där Vinterpalatsets barockstil är den mest imponerande med sina 1057 rum och 117 trappor.

Eremitaget

Att besöka Eremitaget kostar 400 RBL, och ytterligare 200 RBL om du vill köpa en särskild klisterlapp som ger dig möjlighet att fotografer inne på museet. Om du funderar på att fotografera utan att har köpt ett tillstånd så bör du tänka om. I varje hörn av utställningarna sitter det en rysk gumma som noggrant övervakar besökarna så att fotograferande har sin klisterlapp synlig på bröstet. Det är värt att notera att de endast accepterar kontant betalning i biljettluckorna och även om det finns ett par bankomater i lobbyn så kan det vara skönt att slippa köa till både kassa och bankomat för att komma in.

Avsätt minst en halv dag för att ta dig igenom det enorma museet. Förutom kända konstverk kan du bland annat beskåda de ryska kronjuvelerna, en egyptisk avdelning och juvelkonst av självaste Faberge. Museet håller stängt på måndagar och för mer info kan du klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss