www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Så ansöker du om visum till Ryssland

written Av Mattias Publicerat i Ryssland - Rubel (RUB) den 05 okt 2012

Att söka visum till Ryssland är en lång process och det gäller att vara ute i god tid. Jag ansökte om mitt visum direkt på den ryska visumcentralen i Stockholm och fick vid mitt första besök lära mig vikten av att ha alla sina dokument i ordning.

Jag hade missat en ”officiell inbjudan till den ryska federationen” men efter att ha kontaktat mitt hotell i Sankt Petersburg så hjälpte personalen mig med en inbjudan komplett med färgglada stämplar och allt.  

Allra lättast är det förmodligen att ordna sitt visum via en resebyrå tillexempel Sweagent men tänk på att priserna kan variera kraftig mellan olika byråer.

Här är listan med dokument du behöver ha med dig när du ansöker om visum.

Sedan en tid tillbaka tillåts passagerare från färjeförbindelsen mellan Stockholm och Sankt Petersburg stanna i staden upp till 72 timmar utan visum. Läs mer här.

Något som också är viktigt att komma ihåg när du åker till Ryssland är att utländska medborgare som besöker landet måste registreras hos Federal Migration Service om vistelsen sträcker sig över mer än sju arbetsdagar. Registreringen ska ske inom tre arbetsdagar från ankomsten och göras antingen av den man bor hos (till exempel hotell) eller den man blivit inbjuden av (till exempel organisation, företag, privatperson). När registreringen är gjord får du ett stämplat kvitto av den som registrerat dig och när du lämnar Ryssland ska kvittot återlämnas till den som registrerat dig. Om du ska resa inom Ryssland och du stannar längre än sju arbetsdagar på någon ort måste du registrera dig på nytt.

Trevlig resa!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss