www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Här äter du gott i St Petersburg

written Av Mattias Publicerat i Ryssland - Rubel (RUB) den 01 okt 2012

När det kommer till att äta på restaurang har utvecklingen i Sankt Petersburg gått i raketfart de senaste åren. Det finns ett brett utbud av restauranger med inriktning på det internationella köket såväl som på traditionella ryska favoriter. Nedan följer några av mina favoriter.

Frikadelki är ett utmärkt frukostställe och ligger på ett bekvämt avstånd från det spillda blodets kyrka. Serveringen påminner lite om IKEAs matsal men strunta i det. Fyll din bricka med blinis, gröt, pannkakor och kaffebröd eller vadhelst som faller dig i smaken. Du kan även beställa omeletter med valfri fyllning och du har fri tillgång till wifi.

Stolle är stället för dig som gillar pajer. Välj mellan ett brett urval av söta pajer med frukt eller matiga pajer innehållande fisk, kött och grönsaker. Med en bit paj och en stor kopp kaffe i den avskalade miljön är det enkelt att drömma sig tillbaka till Dostojevskijs skildringar av staden.

Rustaveli ligger lagom avsides från de största turistattraktionerna vilket innebär att det är endast enstaka turister som hittar hit. Restaurangen bjuder på det bästa från det Georgiska köket och har ett bra utbud av spännande viner, allt serverat i en rustik men mysig miljö. Om ni är ett större sällskap bör ni boka bord i förväg.

22.13 är en av stadens nya trendiga mötesplatser med tydliga New York vibbar. Menyn är spretig med allt från hambugare och pizza till thairätter och macrons, men på något märkligt sätt får de ihop ekvationen. Mellan 9-12 serveras här även frukost med enligt en särskild frukostmeny som bland annat innefattar amerikanska pannkakor med lönnsirap.  .  Även grannarna den trendiga baren Soholounge och italienaren Barbaresco är värda ett besök.

 

RustavelidividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss