www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Kort och kontantanvändning i Ryssland

written Av Mattias Publicerat i Ryssland - Rubel (RUB) den 27 sep 2012

Ryssland är ett mer kontantintensivt land än Sverige och även om det går bra att betala med svenska kort på många platser så finns det undantag. En del restauranger och butiker accepterar endast kontanter och om du planerar att besöka Vinterpalatset i Sankt Petersburg och dess museum Eremitaget så accepterar de endast kontant betalning i biljettluckorna.

Var uppmärksam på vilka avgifter som gäller för bankkortet eller kreditkortet. Ett valutaväxlingspåslag på normalt 0-2 % tillkommer ofta. Villkoren skiljer sig åt mellan olika banker och olika typer av kort. En vanlig avgiftsfälla är erbjudandet från butiker och uttagsautomater i landet att bli debiterad i svenska kronor. Detta är ett erbjudande som du i regel bör tacka nej till då det kan bli upp till 3-5 % dyrare jämfört att välja att göra dina uttag och inköp i lokal valuta. I storstäder som Moskva och Sankt Petersburg finns det relativt gott om bankomater i stadskärnorna men felfrekvensen och risken att automaten ej fungerar är högre än i Sverige. Använd endast ditt kort på betrodda ställen och ta endast ut kontanter från bankomater inne på bankkontor så minimerar du risken för skimming.

UppståndelsekyrkandividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss