www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Edinburghs underjordiska kvarter

written Av Mattias Publicerat i Skottland - Pund (GBP) den 07 nov 2011

Edinburgh är en av få städer i världen där man har två UNESCO skyddade stadsdelar som angränsar till varandra. New Town med sin imponerande 1700-tals arkitektur och Old Town med det medeltida slottet och sina vindlande gränder.

Det är i Old Town som du återfinner en av stadens mest anmärkningsvärda attraktioner, Mary Kings Close.

Området är något så ovanligt som en liten stadsdel eller gränd belägen under jord. Här kan man se hur människor bodde i det medeltida Edinburgh och området sägs även vara en av världens mest hemsökta platser (enligt Guiness rekordbok!). Området var på sin tid en av staden allra fattigaste och cirka femtio procent av stadsdelens invånare sägs ha strukit med när pesten intog Edinburgh.

Mary Kings Close går endast att besöka med en guidad rundtur. Arrangemanget är väloljat och guiderna är kunniga och tar dig med på en intressant och humoristisk resa i tiden.

Det finns gott om spökvandringar i staden och om det är det du söker så är denna rundvandring förmodligen inte den bästa. Om du däremot har ett historiskt intresse och vill se mer av denna ”bortglömda” del av staden så kan jag varmt rekommendera denna tur.

För mer info klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss