www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Scotch Whisky Experience

written Av Mattias Publicerat i Skottland - Pund (GBP) den 10 nov 2011

På toppen av ”the royal mile”, strax innan slottet ligger Scotch whisky experience. Detta är platsen för alla som är nyfikna på att lära sig lite mer om drycken som skottarna kallar ”water of life”.

Scotch Whisky Experience

Här finns förutom en välfylld whiskybutik även en rundtur som bland annat hjälper dig att hitta just din favorit whisky. Rundturen börjar med att man får åka en kort slinga i en ”whiskytunna” på spår, där informativa filmer berättar om hur man tillverkar whisky.

Därefter får man ta plats i ett provsmakningsrum uppdukat med provningsglas och ”palett-kort”. Pallett-korten används som hjälp för att hitta den smak som kan tänkas tilltala dig mest. När man skrapar på någon av kortets fyra färger uppstår en doft som motsvarar någon av de kännetecknande smakerna från Skottlands fyra största whiskyproducerande regioner. Den doft man tycker är mest angenäm paras ihop med en matchande whiskysort och förhoppningsvis uppstår det kärlek när den bärnstensfärgade drycken når smaklökarna. Det visade sig ganska snart att jag var en ”lowland-kille” och min nya favoritwhisky stavas numera Auchentoshan.

Själva provningen äger rum i ett imponerande whiskybibliotek innehållande närmare 3500 olika whiskysorter.

Om man vill prova fler sorter efter rundturens slut finns det möjlighet till detta i Edinburghs mest omfattande whiskybar som mycket lägligt ligger i ett anslutande rum. Från baren har man en perfekt utsikt över den slottsliknade skolbyggnaden som inspirerade J.K Rowling till utseendet av Hogwarths i Harry Potter böckerna.

Ett besök på Scotch whisky experience kostar från 12 pund och jag tycker att man har lyckats bra med att skapa en upplevelse för den breda massan. Personalen är mycket kunnig och möjligheten att både kunna prova och köpa olika whiskysorter är ett trevligt grepp. Om det däremot är en renodlad whiskyprovning du söker så finns det förmodligen bättre alternativ i staden!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss