www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Fem gratisnöjen i Edinburgh

written Av Mattias Publicerat i Skottland - Pund (GBP) den 15 nov 2011

Myten om att skottar skulle vara snåla vill jag avliva här och nu. Faktum är att de är mycket generösa. Hur kan man annars förklara alla de trevliga gratisnöjen man kan ånjuta i Edinburgh. Här följer några av mina favoriter!

Gratis stadsrundvandring & Spökvandring 

Starta din vistelse i staden med en stadspromenad tillsammans med de kunniga guiderna på New Edinburgh Tours. Rundturen är gratis men om du gillar vad du hör så uppmuntras ett litet bidrag till guiden i form av dricks!

Om du är mer intresserad av spökrundvandringar ska du bege dig till puben ”Scotsmans Lounge" på en tvärgata till The Royal Mile. Här bjuds det på skrämselhicka helt gratis 3ggr/kväll!

 Arthurs seat är det ståtliga berget som ligger som en fond bakom Edinburghs stadssiluett. Från toppen av denna slocknade vulkan har man en grandios utsikt över staden och ett besök upp hit kostar inte mer än en timmes promenad och ett par droppar svett.

Scottish National Gallery

Utspritt på tre olika lokaler i staden återfinns Scottish National Gallery. Mest spännande är i mina ögon The Modern Gallery med sin moderna konst och stundtals absurda utställningar. Kännetecknande för samtliga filialer är att inträdet till de permanenta utställningarna är kostnadsfritt vilket måste anses vara ytterst generöst.

Farmers market

Varje lördag mellan 9-14 dukar handlarna på Farmers market upp sina varor på slottsterassen inför entusiatiska besökare. Visst kan det vara svårt att låta bli att köpa något men för den som endast är ute efter skön stämning och lite nya sinnesintryck är ett besök här alldeles gratis.

Café voices, gratis storytelling

Historieberättande är utvecklat till en konstform i Skottland och vill du ta del av Edinburghs skickligaste “storytellers” ska du bege dig till Café Voices på The Royal Mile. Här hålls ofta kostnadsfria framträdande av både av proffs och glada amatörer. Vill man själv lära sig mer av den ädla konsten att förmedla en god historia så anordnas även regelbundna workshops mot avgift.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss