www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Barcelona för 500 kr

written Av Mattias Publicerat i Spanien - Euro (EUR) den 21 jun 2011

Det behöver inte kosta skjortan att resa. För en femhundralapp kan man lätt ta sig runt i Barcelona utan att missa någon av de klassiska sevärdheterna. Här är mina tips för en heldag i Barcelona, allt för en femhundralapp!

Frukost som en Barcabo
Starta din dag med frukost på La Rambla men gör det som en äkta Barcelonabo och prova en Iberian Ham Flauta på café Vienna. Världens godaste smörgås, enligt the New York Times. Beställ en kaffe och få en croissant på köpet.
Pris 55 kr

Fyll matsäcken
Ta en kort promenad till La Boqueria och njut av sinnesintrycken från Barcelonas mest kända saluhall. Fyll din ryggsäck med lite frukt och bröd och annat gott tilltugg att ha under dagen.
Pris 65 kr

Barcelona på två hjul
Barcelona Bikes hyr ut cyklar för 120 kronor per dygn. Cykel är ett lätt och smidigt sätt att ta sig runt stadens alla små och mysiga gator. Barcelona har ett cykelbanenät på ca 100 km. Pris 120 kr

Gaudis Barcelona
Barcelona kryllar av gratisnöjen, så väl uppe på cykeln är det bara att börja trampa. Cykla mot Plaza de Catalunya och fortsätt upp längst Passeig de Garcia som är fylld av verk signerade den stora konstnären Antonio Gaudi. Håll utkik efter kända verk som Casa Batlló och Casá Mila eller La Pedrera som den också kallas. Avinada Diagonal leder dig ner till den kända kyrkan La Sagrada Familia men för att hålla ner budgeten så beskådar vi denna häpnadsväckande byggnad från utsidan (inträde 110 kronor). 

Pris 0 kr

Trampa vidare
Cykla vidare ner mot Arc de Triomf och sätt dig i Parc de la Ciutadella i slutet av den långa avenyn och njut av din picknic du köpte tidigare under dagen. Därefter bär det av till St Maria del Mar. Känn historiens vingslag i denna gamla gotiska kyrka och njut av den fantastiska stillhet som kyrkans insida bjuder på. Inträdet är gratis. Hoppa på cykeln och trampa ner mot Barceloneta och strandpromenaden för att ta ett dopp i det blå. Innan du lämnar stranden så njut av en cervesa eller ett glas cava på någon av uteserveringarna.
Pris 37 kr

Traditionell tapasmiddag
Njut av en traditionell tapasmiddag på Bar Cañete och välj bland Barcelonas bästa tapas. Skölj ner middagen med ett glas katalanskt rödvin.
Pris 185 kr

För den sötsugne
Om du efter middagen blir sugen på något sött ska du ta chansen att prova en klassisk Xocolata con Xurro på Granja La Pallaresa. Smaken beskrivs som varm trögflytande choklad tillsammans med sockrad frityrmunk.
Pris 35 kr

Upp med tuppen
Cykeln är hyrd för 24 timmar så passa på att gå upp med tuppen nästa dag för att fortsätta upptäcka Barcelonas alla gratisnöjen!
Pris 0 kr

Totalt pris: 497
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss