www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Karnevalen i Las Palmas

written Av Mattias Publicerat i Spanien - Euro (EUR) den 14 feb 2013

Traditionen med karneval i Las Palmas har anor ända från 1400-talet men ritningarna för dagens moderna karneval skissades upp på 70-talet. Under Francos styre var gatufester förbjudna men när generalen satte näsan i vädret dröjde det inte länge förrän öborna på Gran Canaria fick tillstånd att återuppliva sin älskade karneval efter drygt 40 års uppehåll.

I februari varje år drar karnevalen igång med den prestigefulla kröningen av karnevalsdrottningen. Tävlingsdeltagarna visar upp häpnadsväckande klädeskreationer i fantasifulla utformningar. Det är inget lätt jobb att kandidera som karnevalsdrottning då storleken på karnevalsklänningarna gör att de kan väga hundratals kilo och därför måste dras fram på hjul utan att det för den sakens skull får påverka deltagarens bländvita leende.

Några andra av karnevalens höjdpunkter är kröningen av dragdrottningen, karnevalståget ”Gran Cabalgata” och den populära galakvällen ”Gran Gala”. Du vill inte heller missa karnevalens grand finale som avslutas med ”Sardinens begravning”. Sardinen är en symbol för det ”syndiga leverne” som karnevalen innebär och under denna ceremoni bärs en modell av en jättesardin i ett långt tåg genom staden hela vägen till stranden Las Canteras där den bränns på ett stort bål. Därmed är festligheterna slut och man är ”ren” inför nästa stora högtid som är påsken.

De stora arrangemangen går vanligtvis av stapeln i Santa Catalinaparken och till en del event behöver man även köpa biljetter. De nattliga efterfesterna ”Los Mogollones” äger dock rum på lite spridda platser i staden för att inte störa medborgarna som behöver sin skönhetssömn.

Vill du veta mer om karnevalen? Klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss