www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Miniguide till Las Palmas

written Av Mattias Publicerat i Spanien - Euro (EUR) den 14 feb 2013

Gran Canaria är ett av nordbornas mest älskade resmål och det är ingen tillfällighet att många upplevt sin första utlandssemester här. De största turistströmmarna går till byarna i söder men på öns norra del ligger en för många oupptäckt pärla som du ej bör missa. Låt dig inspireras av ReseEkonomens miniguide till Las Palmas.

 

Shopping
Med ett gynnsamt skattesystem och särskilda tullfrihetsregler är priserna på Gran Canaria ofta bättre än på det spanska fastlandet. Gågatan TrianaCalle Triana och dess sidogator är det mest klassiska shoppingdistriktet i Las Palmas och här hittar du flera av de välkända kedjorna som HM, Pull & Bear och Zara. Många passar även på att besöka den spanska varuhuskedjan ”El Corte Inglés” på när de är i staden. Här får du som turist dessutom 10% rabatt på hela sortimentet om du tar med dig ditt pass till informationsdisken.

En bit utanför Las Palmas ligger köpcentren ”Las Terrazas”  och ”El Mirador” som ger känslan av att befinna sig på en amerikans outlet komplett med foodcourt och allt. Här kan fyndjägaren hitta många byten och vänner av Zara kommer uppskatta butikens outlet på Las Terrazas.

Tänk på att de flesta butiker håller stängt på söndagar och många stänger också för siesta mellan cirka klockan 13.00-17.00 På köpcentren håller man vanligtvis öppet fram till klockan 22.00 måndag till lördag.

Restauranger
Med Gran Canarias läge i farvattnet mellan Europa, Sydamerika och Afrika är det inte konstigt att det kanariska köket har influenser från sina grannar. Vid en första anblick kan Las Palmas restaurangutbud ge ett taffligt intryck för förstagångsbesökaren. Längs strandpromenaden på Las Canteras ligger l ett antal turistanpassade restauranger med menyer på svenska och paradrätter som ”köttbullar med lingon”. Låt dock inte detta avskräcka dig, de riktiga guldkornen ligger inte så långt härifrån. Sväng in på någon av strandens angränsande tvärgator och plötsligt ser utbudet annorlunda ut.

Sväng tillexempel in på Calle Portugal och besök den uruguayanska köttrestaurangen ”El Novillo Precoz” Här serveras du fantastiska köttbitar utan onödiga krusiduller i en omgivning där tiden stått still sedan restaurangen öppnade. Det är en god idé att boka bord i förväg!

På tvärgatan Calle Olof Palme (!) ligger en av stadens allra bästa restauranger för fisk och skaldjur ”Rio Miño”. Peka ut en firre eller en hummer som ser fin ut och be kocken tillaga den efter dina önskemål. Svälj ner måltiden med något gott från den fina vinlistan. Boka bord!

På Hotel Santa Catalina kan man inte bara bo i högklassig kolonialstil utan även smörja kråset på bästa tänkbara sätt. I anslutning till hotellets entré ligger den poTapasGCpulära restaurangen ”La Terraza” som erbjuder alltifrån kanin till hummer. Har du spenderarbyxorna på kan du värma upp inför måltiden i hotellets spa.

Det peruanska köket vinner mark världen över och så även i Las Palmas. I höjd med Hotell Santa Catalina ligger ”El Segundo Muelle”, en uppstickare i Las Palmas krogliv. En bra dag kan du här avnjuta en underbar chevice eller en skaldjursrisotto som får dina smaklökar att slå glädjevolter. Dessvärre brottas restaurangen med ojämn servicenivå och det slarvas en del i servisen. Om du kan ha överseende med detta så kommer du säkert uppskatta maten.

Torsdagar är dagen att lägga på minnet för alla Las Palmas besökare som älskar tapas. Då dukar bodegorna i den historiska stadsdelen Vegueta upp sitt breda utbud av tapas och pinchos och uppmanar besökare att göra en ”Ruta de Tapas”, en tapasvandring. Priserna är väldigt förmånliga och på flertalet av restaurangerna kostar både tapas, öl och vin 1 euro stycket.

Stans hetaste coctailbar heter "La Azotea de Benito" som förutom fantasirika drinkar erbjuder en trendig chill-out miljö och en perfekt utsikt över horisonten och himmlavalvet från sitt takläge vid Plaza de la Rana. 

Kort och kontanter
Kontantkulturen i Spanien är starkare än i de nordiska länderna och det underlättar att ha kontanter tillgängligt. När du betalar med kort så var uppmärksam på vilka avgifter som gäller. Ett valutaväxlingspåslag på normalt 0-2 % tillkommer ofta. Villkoren skiljer sig åt mellan olika banker och olika typer av kort. En vanlig avgiftsfälla är erbjudandet från butiker och uttagsautomater i landet att bli debiterad i svenska kronor. Detta är ett erbjudande som du i regel bör tacka nej till då det kan bli upp till 3-5 % dyrare jämfört att välja att göra dina uttag och inköp i lokal valuta. Använd endast ditt kort på betrodda ställen och ta endast ut kontanter från bankomater inne på bankkontor så minimerar du risken för skimming.

Dricks
Dricks ingår vanligtvis i restaurang- och taxinotor men det är ändå vanligt att lägga 5-10 % i dricks om du är nöjd med servicen.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss