www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Turistfällor i Barcelona

written Av Mattias Publicerat i Spanien - Euro (EUR) den 10 jun 2011

Barcelona är en underbar stad på många sätt men precis som på alla turistorter så finns där ett antal turistfällor. Detta är tre av dem som jag tycker du ska försöka undvika.

Ficktjuvar

I Barcelona kan man inte vara nog försiktig. Ficktjuvarna rör sig över hela staden med tyngdpunkt kring turistattraktionerna och La Rambla. Var på din vakt och skylta inte med dina tillhörigheter.

Växla inte på ramblan

Kursen på växelkontoren går sällan att jämföra med kursen du kan få om du växlar hemma och ofta får man dessutom betala en avgift på runt 1 euro/växling. (Det mesta är för övrigt lite dyrare på La Rambla jämfört med några gator bort från det stora turiststråket)

Transbordador Aeri del Port

I Barcelona finns det två linbanor. Den mer kända heter  "Transbordador Aeri del Port”  och sträcker sig från Barceloneta till stationen belägen på mitten av berget Montjuïc. Resan kostar  10 euro enkel väg och tar ca 7 min. Även om utsikten är fenomenal är priset något högt, särskilt om man tar hänsyn till att det inte finns någon barn eller familjerabatt. Liften tar dig dessutom bara halvvägs upp för berget sen måste man ta ytterligare en linbana som heter ”Telefèric de Montjuïc” för att nå toppen. Denna tur är dock något mer prisvärd, 9 euro ToR för vuxna och 6,50 euro ToR för barn upp till 12 år. Mitt förslag är att om man är sugen på att prova någon av liftarna ska man välja Telefèric de Montjuïc och ta buss nr 50, 55 eller 61 till avgångsstationen. Då kommer man undan lite billigare samtidigt som man får den bästa utsikten från toppen av berget.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss