www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Golf på Gran Canaria

written Av Mattias Publicerat i Spanien - Euro (EUR) den 11 mar 2013

Efter att ha spenderat 200 SEK extra på platserna vid nödutgången var vi framme på flygplatsen på Gran Canaria! Pengarna var väl spenderade då vi kände oss starka och laddade inför golfveckan på golfresorten Sheraton Salobre.

Resorten är placerad i bergen mellan Maloneras och Arguineguin. Hela anläggningen är avsedd för att äta, sova, drömma och spela golf. Allt runt golfen är väl organiserat och betyget från sällskapet var högt jämfört med liknande resorts i andra länder. Om du inte ville spela golf så fungerar området även fint för slappa dagar vid någon hotellets alla pooler eller för att via hotellets gratisbuss ta sig ner till playan vid Maloneras. åberg

Åter till golfen! Salobre har två 18-hålsbanor med aningen olika karaktär. Den södra ,vilken sällskapet uppskattade mest, är relativt lättspelad även för en med runt 29 i hcp. Salobre Norte kräver sin golfare och det är även obligatoriskt med Golfbil. Att ha runt 15 i hcp eller lägre kan vara att föredra men det går att ta sig runt på högre hcp utan att slita sitt hår. Många hål spelas över raviner och ner i djupa dalar vilket har gett oss funktionen "drop area" en helt ny innebörd. Dessa areas är vanliga på Norra och bör användas då hela rundan går fortare och du kommer att spara ett par bollar. Tips är att ta med något att tugga på då det inte är som hemma i Svedala med att korv serveras efter hål 9.

Båda banorna är otroligt vackert placerade i berget och trots vissa svårigheter längtade vi varje dag ut för att få spela nya rundor. I vår golfvecka ingick det mesta. Fem stycken heldags-greenfee (två rundor per dag är inga problem att hinna med), golfbil till alla rundor, halvpension frukost och middag, samtliga transporter inklusive flyg, del i dubbelrum och tillgång till Sheratons egna relax Aloe spa alla dagar. De inkluderade middagarna innebar antingen buffé eller att äta i à la carte-restaurangen. Känner man för att äta tapas finns även den möjligheten mot tillägg. Hotellet har tre restauranger och ett flertal barer.

Några tips:
Efter golfrundan kan det vara bra med ett mellanmål. Ta golfbilen bort till områdets golfrestaurang som ligger längst bort på södra banan. Ta gambas i vitlök för 10 EUR, ni kommer inte bli besvikna!

Vatten ingår i greenfee och se till att få med dig 2-3 flaskor då inget vattSteaken finns att tillgå på banan.

Tröttnar ni på hotellets mat? Taxi till Playa Del Ingles och köpcentra CC Metro (CC Casba) kostar cirka 15 EUR på taxameter och väl där äter man på El Gaucho Steakhouse. Gauchon serverar underbart vin med perfekt kött till. Strunta helt i menyn och be bara sommeliern rekommendera ett passande vin och be sedan om kvällens bästa köttbit. Smöra gärna lite och säg att ni har åkt hela vägen bara för att äta på restaurangen, jag lovar att ni inte kommer bli besvikna! Stället är lagom tacky inrett med fusktegel och plastvindruvor och självklart talar alla svenska men låt nu inte detta skrämma er. En bra flaska vin kostar cirka 25 EUR och 300 gram utsökt mör biff cirka 18-22 EUR.

Väl nere vid Maloneras får man inte missa sunkpuben Paddys som ligger precis på stranden och serverar billig och utsökt öl till utsikten över Atlanten.

/Thomas
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss