www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Bli en "travelhacker" och flyg billigare

written Av Mattias Publicerat i Sverige - Krona (SEK) den 11 nov 2016

Att det går att samla bonuspoäng genom medlemskap i olika flygallianser är ingen hemlighet. För många avtar dock den initiala entusiasmen över de första intjänade poängen när man inser hur många resor det faktiskt krävs för att kunna omsätta sina poäng i en ny resa. Men det finns några knep som snabbt kan ta dig närmre din nästa bonusresa.

Fyra knep som maximerar ditt poänginsamlande

1. Bli bonuskund

Gå med i flygbolagets bonusprogram så snart du flyger med dem. Att bli medlem är oftast gratis och förutom möjligheten att samla poäng så gynnas du av flygbolagens prioriteringslistor vid eventuella uppgraderingar.

2. Koppla ditt bonusmedlemskap till ett betalkort

Ett av de mest effektiva sätten att accelerera ditt poänginsamlande på är att koppla ditt bonuskort till ett kreditkort. Flygbolagen har ofta nykundskampanjer där du får välkomstpoäng i samband med anslutningen så invänta rätt tillfälle.

3. Samla poäng tillsammans

Om flera familjemedlemmar är med i bonusprogrammet kan det löna sig att koppla poänginsamlandet till ett gemensamt poängkonto. På så sätt växer antalet poäng avsevärt mycket snabbare.

4. Håll koll på flygbolagets samarbetspartners

Det går utmärkt att samla en ansenlig mängd poäng utan att nödvändigtvis flyga någonstans. Nu för tiden kan du till exempel tjäna poäng på allt från dina mat- och bensinköp till dina försäkringar och ditt elavtal. Undersök vilka partners ditt flygbolag har och se till så att dina inköp omvandlas till poäng när du handlar hos dem.

Så här tjänade jag ihop till en inrikesbiljett utan att flyga

Går det att få ihopt till en tur- och retur biljett på flyget utan att flyga en enda gång?
Jag bestämde mig för att testa!
Med facit i hand är svaret JA. Men det krävde lite trixande och fixande. Så här gjorde jag:

-Jag bytte elbolag till flygbolagets samarbetspartner och fick en väl tilltagen välkomstbonus.

-Jag såg över mina försäkringar och upptäckte att några av dem låg hos flygbolagets partner. Genom ett telefonsamtal kunde jag koppla mina försäkringar till mitt bonuskonto och plötsligt trillade nya bonuspoäng in.

-Jag beställde en kostnadsfri värdering av min lägenhet genom flygbolagets mäklarpartner vilket resulterade ett stort antal lättförtjänta poäng.

Voilá! Plötsligt hade jag tillräckligt med poäng för att kunna växla in dem mot en inrikes flygbiljett. (Nästa steg blir så klart att bättra på antalet poäng ytterligare så att de räcker till en weekend någonstans i Europa!)

Bra att tänka på

-Bonuspoäng intjänad på tjänsteresor är skattepliktiga om de används privat. Du ska efter att du tagit ut dina poäng för en privat resa lämna in en uppgift om detta till din arbetsgivare.

-Tänk på att du som resenär alltid får betala för skatter och avgifter så resan blir aldrig helt kostnadsfri.

-Poängen är vanligtvis giltiga i tre år. Låt dem inte brinna inne. Om du inte vill köpa en ny flygresa för dina poäng kan du ofta använda dem till uppgraderingar, handla varor, hyra bil och boka hotell.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss