www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Dåligt väder i Sverige -Så fixar du sista minuten resan

written Av Mattias Publicerat i Sverige - Krona (SEK) den 24 jun 2015

Vädergudarna tycks för tillfället ha ett ont öga till Sverige och soltörstande medborgare finkammar resebolagen efter prisvärda resor. Låt inte paniken ta över. Än finns det tid att rädda din semester. Här är tipsen som hjälper dig fixa en prisvärd sista minuten resa.

Så hittar du prisvärda resor

Man brukar säga att flygbiljetter är som billigast cirka 50 dagar före avresa, men den informationen hjälper dig föga nu. Lösningen på ditt problem heter hårt arbete. Det är dags att kavla upp ärmarna och börja söka.

Jämför, jämför, jämför

Använd alla sökmotorer för resor som du känner till. Tänk på att en del flygbolag av olika anledningar inte är med i sökmotorernas resultat. Ställ därför olika sökmotorer mot varandra och glöm inte att även besöka flygbolagens egna hemsidor. 

Använd charterbolagens bevakningstjänster

Prenumerera på reseaktörernas nyhetsbrev. Många bolag erbjuder prisbevakning som låter dig följa pris och tillgång på en utvald resa. När priset är rätt slår du till.

Köp enkelbiljetter

Ibland kan det löna sig att se över möjligheten att flyga med två olika bolag på in- och utresa. Boka enkelresor och kombinera de bäst lämpade alternativen. Planerar du att resa runt i landet kan du även välja att flyga hem från en annan stad än den du landade i.

Byt avreseort

Om du väljer en ”udda” avreseort kan du ibland hitta resor som andra missat. Några timmar i bil till flygplatsen i grannstaden kan göra att du sparar mycket pengar. 

Byt ankomstort

Ibland är vissa flygplatser populärare än andra. Finns det en alternativ flygplats i närheten av ditt resmål kan det löna sig att resa dit istället. Ska du till Venedig kanske du till exempel kan flyga billigt till Kroatiska Pula och sen ta båten över till Venedig.

Tänk annorlunda

När flygpriserna skjuter i höjden får du tänka utanför boxen. Finns det prisvärda resmål dit resten av Sverige inte tänker på att åka? Går det att bila till resmålet? Kanske finns det trevliga tågförbindelser till resmålet? Köp ett klassiskt interrail pass och ta tåget till semesterorten.

Prisvärt boende

Ok, flygbiljetten är fixad. Dags att ge sig på nästa steg. Boendet.
Men vad nu? Alla hotellen är ju fullbokade. Lugn, det kommer att ordna sig!

Hotell

De flesta känner till bokningssidor som HotelsBookings och Trivago. Ställ dessa jättar mot varandra, ibland finns det möjlighet att ett hotell som är fullbokat på den ena sajten inte är det på den andra. Det finns även andra sajter som är intressanta ur ett sista minuten perspektiv. Testa till exempel Lastminute som listar sista minuten vistelser samt Hotwiresom låter dig "köpa grisen i säcken" bland ett antal väl utvalda hotell på resmålet. Vilket av hotellen det blir får du veta först efter att du har betalt och i gengäld får du ett kraftigt rabatterar pris.

Privata boenden

Är hotellen fullbokade? Surfa in på någon av de hemsidor som förmedlar privata boenden.AirBnB är en personlig favorit som erbjuder alternativ över hela världen.
Andra alternativ är Homeaway och Interhome
Här hittar du några bra tips att tänka på när du hyr privata bostäder.
Är du av den lite mer äventyrliga sorten finns det även ett fantastiskt gratis alternativ. ViaCouchsurfing kan du bo gratis på en privatpersons soffa. Medlemmarna i organisationen finns utspridda över hela världen och väljer du att övernatta via detta alternativ finns det en stor chans att du får en ny bekantskap på köpet. 

Lycka till!

 
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss