www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Konsten att resa med barn

written Av Mattias Publicerat i Sverige - Krona (SEK) den 23 maj 2014

Att flyga med sitt barn för första gången kan vara nervöst och frågorna om hur man löser det på bästa sätt kan lätt hopa sig.
Här är några av mina bästa tips för en enklare och roligare flygresa med dina små.

Packa smart
När man reser med barn är det lätt hänt att antalet resväskor fördubblas på grund av alla prylar man vill ha med sig. Somliga saker ska man inte göra avkall på som solskyddande kläder, solkrämer och reseapotek men man behöver till exempel inte ta med sig hela arsenalen av barnens leksaker. För att underlätta transporten bör man undersöka möjligheten att hyra skrymmande attiraljer på plats. När min familj var i Grekland erbjöd hotellet möjligheten att hyra både resesäng, babystol och en sittvagn mot en mindre avgift. Om man ändå vill ta med sig sin barnvagn kan det vara smart att hyra en ändamålsenlig väska för flygtransporten. En del flygbolag ersätter inte skadade vagnar såvida inte en av dessa väskor har använts. En annan fördel med specialväska är att man kan smyga ner andra otympliga prylar där som till exempel ett extra paket blöjor.

Handbagaget
Till att börja med är det bra att packa ner en ordentlig laddning våtservetter i handbagaget. De tenderar att gå åt. Ett extra ombyte, handsprit, mellanmål, leksaker, snuttefilt, blöjor, pass och boardingkort är också bra att ha lättillgängligt. Efter incheckning kan det vara skönt att bära barnet i en bärsele. Avstånden på flygplatser kan vara långa och att om det inte erbjuds en lånevagn blir det snabbt tungt att bära på barnet. Bärselen är även guld värd vid eventuella förseningar.

På flyget
Försök att få lämpliga platser på flyget redan när du bokar. Reser man med riktigt små barn (under 6 mån) brukar flygbolaget kunna erbjuda en plats där det går att montera en babysäng på väggen framför. Är barnet under 2 år så behöver man sällan boka en egen flygstol åt hen utan man betalar endast flygskatten.
Underhållning är A och O på planet. Ta med något som funkar för just ditt barn oavsett om det är en ipad en målarbok eller leksaker.
Under start och landning kan det vara en god idé att ge bebisar mat för att undvika att lufttrycksskillnaden ger smärta i öronen. Var beredd på att amma eller att ge nappflaska/napp. Även näsdroppar brukar underlätta start och landning.

Vill du ha fler tips om att resa med barn? Besök bloggen ”Rosita reser” som är full av inspirerande restips och goda råd från den resvana trebarnsmamman Rosita!  
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss