www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Så blir du uppgraderad på flyget

written Av Mattias Publicerat i Sverige - Krona (SEK) den 07 maj 2014

En gratis uppgradering är en dröm för många flygresenärer och det finns några små knep som kan öka sannolikheten för att det ska hända just dig. Här är mina fem bästa tips!

Var flexibel
Uppgraderingar sker oftast när flighten är överbokad. Om du inte har någon särskild tid att passa så prata med personalen från flygbolaget och erbjud dig att ta nästa flight mot att du får en stol i första klass. Ibland erbjuds dessutom speciella vouchers som berättigar dig till framtida rabatter på resor med flygbolaget.

Skaffa ett bonuskort
Flygbolagens prioriteringslistor vid uppgraderingar gynnar ofta deras bonuskortmedlemmar i första hand. Bonuskorten är ofta kostnadsfria och kan dessutom ge dig förmåner och rabatter i en rad av andra sammanhang.

Boka din biljett ensam
Flygpersonalen letar oftast efter ”smidiga” resenärer som reser solo och inte har särskilda önskemål som till exempel specialkost. Det kan också vara en fördel om du endast flyger med handbagage.

Klä dig för rollen
Förr hette det att man var tvungen att anlända väldigt tidigt och komma klädd som Michael Douglas rollkaraktär Gordon Gecko i filmen Wall Street för att ha en chans att bli uppgraderad. Nuförtiden är modet mer spretigt och i första klass finner man alla typer av klädstilar (även om kostym ofta bärs av en viss majoritet). Detta innebär dock inte att man bör se ut hur som helst. Hel och ren är en bra utgångspunkt. One-piece, shorts och flip-flop går bort.

Våga fråga
Så länge du gör det på ett vänligt och ödmjukt sätt utan att vara tjatig så har du inget att förlora på att ställa frågan. Spänn upp ditt charmigaste leende och hoppas på det bästa!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss