www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Så fyndar du prisvärda flygbiljetter

written Av Mattias Publicerat i Sverige - Krona (SEK) den 13 jan 2017

Kostnaden för flygresan brukar utgöra en ansenlig del av semesterkassan, men det finns knep för att hålla kostnaderna nere. Här är ReseEkonomens bästa tips om hur du fyndar prisvärda flygbiljetter.

Ha rätt tajming och var flexibel
En tumregel från förr har varit att ju tidigare du bokar desto billigare blir biljetten. Nyligen presenterades dock nya rön från resesökföretaget Momondo där de med utgångspunkt från sin bokningsstatistik kommit fram till att reguljära flighter brukar vara som mest prisvärda cirka 50 dagar före avresa. Tisdagar sägs vara den billigaste dagen att starta sin resa på. Värdefull information som kan vara bra att ha i åtanke om du vill hålla priset nere.

Jämför, jämför, jämför
Vissa flygbolag är av olika anledningar inte med i sökmotorernas resultat. Ställ därför olika sökmotorer mot varandra och glöm inte att även besöka flygbolagens egna hemsidor.
På senare tid har sökmotorerna utvecklats till att ta hänsyn till fler parametrar än pris. På Routehappy kan du söka efter det flyg som ger dig den ”bekvämaste” flygresan i förhållande till pris då även faktorer som till exempel benutrymme, underhållningsutbud och tillgång till wi-fi under flygresan vägs in.

Res från en annan flygplats
Om du byter avreseort kan du ibland hitta resor med lägre pris. Några timmar i bil till en annan flygplats kan göra att du sparar mycket pengar. Ibland lönar det även sig att se över möjligheten att flyga med två olika bolag på in- och utresa.

Bli bonuskund
Om du reser ofta kan det löna sig att gå med i flygbolagets bonusprogram. Då får du inte bara ta del av kampanjer och erbjudanden i förtur utan du ges även en möjlighet att samla poäng som ger rabatterade resor. Andra fördelar kan vara snabbare incheckning och möjlighet att ta med ett extra bagage utan extra kostnad. Det finns en rad olika sajter på nätet som behandlar hur du kan optimera ditt insamlande av bonuspoäng eller ”Travelhacking” som också kallas.

Glöm inte charterbolagen
Prenumerera på aktörernas nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om rabatter och utnyttja tjänster som prisbevakning av resor och boka-tidigt rabatt. Om du kan ha is i magen så brukar priset på en flygstol vara kraftigt rabatterat när de säljs med sista-minuten rabatt och avsevärt mycket billigare jämfört med att flyga reguljärt med kort varsel.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss