www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Skidåkning i Tjeckien

written Av Mattias Publicerat i Tjeckien - Tjeckiska Korunas (CZK) den 11 jan 2012

Ca 2,5 h bilresa från Prag ligger Tjeckiens populäraste skidort! Spindleruv Mlyn är namnet på orten och namnet härstammar från familjen Spindler´s gamla sädeskvarn som förr var byns centrala samlingsplats.
Orten har ca 1300 permanenta invånare och det var hit den tjeckiska författaren Frans Kafka drog sig tillbaka när han skulle skriva sin bok ”Slottet”. Hit åker Pragborna när det vill komma ifrån stadens muller och det är framförallt på helgerna som trycket på orten är som störst.

Även om antalet nedfarter är begränsat till ett femtontal, så erbjuds varierande skidåkning med allt ifrån barnvänliga nybörjarbackar  till den svarta världscup pisten. Efter en dag i backen finns här ett antal mysiga restauranger att återhämta sig på.

Prismässigt är det en fröjd för plånboken. När jag var på plats betalade jag ca 650 kr för komplett skidutrustning och liftkort för två dagar. Ett dubbelrum på ett trestjärnigt hotell kostade ca 800 kr/natt och på byns restauranger får du en huvudrätt för runt 100-lappen. Lunchen i backen kostar en dryg 50-lapp och för en törstsläckande bägare av den berömda tjeckiska ölen betalar du ca 15 kr.

Bäst AfterSki hittar du på "Silver Rock" som har regelbundna temakvällar och live-band.

Missa inte byns trevligaste restaurang ”Bakchus”, ett klassiskt steakhouse med vällagade köttbitar och bra service!

Vad finns det då för kvällsaktiviteter i byn?

Den som inte har fått nog av skidåkning under dagen kan testa den kvällsöppna pisten (kl18-21). Missa inte heller baren "Cubar". Lokalen må vara sliten men längst in hittar du sex bowlingbanor och ett biljardbord. Perfekt kvällsnöje!


Bakchus
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss