www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Prags kommunikationer

written Av Mattias Publicerat i Tjeckien - Tjeckiska Korunas (CZK) den 14 jan 2012

Prag är en mycket promenadvänlig stad men när fötterna börjar ömma finns det bussar, spårvagnar och tunnelbana att välja mellan. En standardbiljett kostar ca 10 kr och gäller på samtliga transportmedel i 75 min. Ett bra alternativ är annars turistbiljetten som du får åka med hur mycket du vill i 24 timmar och som kostar strax under 40 kr.

Transfer till och från flygplatsen
Att åka taxi till eller från Prags flygplats kan bli mycket dyrt på grund av de tämligen skrupelfria taxichaufförerna. Där finns däremot tre andra alternativ som är betydligt snällare mot plånboken. Buss 119 går från flygplatsen till tunnelbanestationen Dejvicka, metro A gröna linjen. Därifrån är det bara fyra stationer till stationen Staromestska (gamla stan). Även buss 100 till Zlicin fungerar bra och därefter metro B, gula linjen. Hela resan kostar cirka 10 kr, i jämförelse med taxin som minst kostar ca 220 kr. Det går även en flygbuss direkt utanför ankomsthallarna som kallas Airportexpress som för ca 20 kr som tar dig till centralstationen.

Oavsett vilket av de kollektiva färdmedlena som du väljer så glöm inte att stämpla din biljett innan du kliver på. Boten för en ogiltig biljett svider surt i reskassan!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss