www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Matkaravan genom Istanbul

written Av Mattias Publicerat i Turkiet - Turkiska Lira (TRY) den 24 okt 2012

Det turkiska köket är så mycket mer än kebab och dolmar. För att hitta rätt i Istanbuls kulinariska djungel tog jag hjälp av lokalbon Olga Tikhonova Irez som driver matbloggen Delcious Istanbul och lät henne vägleda mig genom kryddmarknader, matstånd och speceriaffärer. 

Konceptet är lika enkelt som genialt. I grupper om max sex personer tar Olga med sig besökare på en guidad tur genom Istanbuls matlandskap som varken du eller dina smaklökar kommer att glömma i första taget.

Dagen startar med en klassisk turkisk frukost och fortsätter med ett besök på kryddmarknaden där du bland annat får provsmaka kryddor, ostar och torkad frukt. Under vandringen berättar Olga inlevelsefullt om vilka råvaror som passar bäst till hennes favoritrecept samtidigt som hon ger en spännande inblick i hur det är att leva i den pulserande mångmiljonstaden.

Fem timmar senare när vandringen var över kändes det som att jag bokstavligt talat hade ätit mig igenom det turkiska köket och magen var full av meze, pide, lokum och baklava men framförallt en hel drös av smakrika sinnesintryck.

Det ges gott om tillfällen att fylla på resväskan med matfynd under resans gång och vill du köpa kryddor går det att få dem vakuumförpackade inför hemresan. Eftersom matkaravanen täcker in både Istanbuls europeiska och asiatiska del kan du även räkna med att få se delar av staden som du förmodligen annars skulle ha missat.

Är du matintresserad och planerar en resa till Istanbul så kan jag verkligen rekommendera en guidad rundtur med Delicious Istanbul.

turkish delights
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss