www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i Tyskland - Euro (EUR) den 14 jul 2014

Nu när VM är över är det många fotbollsfans som riktar blickarna mot de europeiska toppligorna igen. Med sin fanatiska fotbollskultur och korta avstånd från Sverige är Tyskland ett perfekt alternativ om du planerar en fotbollsweekend i Europa i höst.

Jag gillar att klämma in mer än en match när jag är iväg och kollar på fotboll och fördelen om du väljer Tyskland är att det är smidigt att göra just det. Det spelas allt som oftast en match på fredag och resterande matcher lördag/söndag. Det finns två regioner du bör satsa på om du har för avsikt att se mer än en match.

Rhen-Ruhrområdet
Området är ett av Europas mest tätbefolkade och här huserar storlag som Schalke 04 och Borussia Dortmund. Bägge två spelar på arenor som tar över 60 000 åskådare men trots det är det nästan alltid helt utsålt. Andra lag i regionen är Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen och FC Köln. Om du planerar en resa hit är det lättast om du flyger till Düsseldorf dit du kan flyga direkt från Landvetter eller Arlanda för under tusenlappen om du är ute i god tid. Från Düsseldorf kan du på ett enkelt sätt resa mellan städerna med tåg och om du har en fotbollsbiljett får du alltid resa gratis under matchdagar, så länge du håller dig inom det lagets region.

Niedersachsen
Längre norrut har vi Niedersachsen där städer som Hamburg, Hannover och Bremen är belägna. Här gör du bäst i att flyga till Hamburg som erbjuder mycket annat trevligt förutom fotboll. Precis som till Düsseldorf är det inga problem att hitta biljetter för under tusenlappen tur och retur till Hamburg. Läs mer om vad du kan hitta på i Hamburg här

Bra att tänka på

Biljetter
Arenorna i Tyskland är oftast stora och tar sällan färre än 40 000 personer. Det finns dock en anledning till varför de är så stora, intresset för fotboll är enormt! Dessutom är priserna mycket längre än exempelvis England. För en plats på långsidan får du betala ca 40 euro (ca 360 kr) och om du väljer kortsidan kan det bli så billigt som 20 euro (ca 180 kr). 

Biljetter köper du lättast direkt från klubbarna. Till skillnad från många andra länder är Tyskland enormt utvecklat när det kommer till försäljning av biljetter och det är lätt att fixa via klubbarnas hemsidor. Medlemmar har första tjing på biljetter och till stora matcher är det ofta slutsålt, men till övriga matcher är det inte några problem. När jag köpte biljetter av Schalke 04 och Borussia Mönchengladbach skickade de hem biljetterna. Till Schalke beställde jag på en måndag och fick biljetterna på en onsdag så även om du är sent ute är det inga problem att få hem dem i tid. Om du inte hittar biljetter via klubbarna rekommenderar jag Viagogo där utbudet är bra men tänk på att priserna är betydligt högre.

Transport
I Ruhrområdet reser du alltid gratis under matchdagar om du har en biljett till matchen. Det varierar sedan i andra städer och områden men kolla upp vad som gäller innan du åker för du sparar snabbt ganska mycket pengar om du inte behöver betala för tåg mellan städerna. I varje stad som jag besökt har de haft utmärkta transporter till arenorna från centrum och de är alltid helt gratis.

Klubbar med egna betalningskort
Flera klubbar, som exempelvis Schalke 04 och Bayern Leverkusen, accepterar inte betalning med kreditkort eller kontanter. De har egna kort som du kan använda inne på arenan och det finns kassor överallt där du kan köpa ett kort och fylla på det med mer pengar. Själva kortet går att köpa med såväl kontanter som kreditkort.

Om du väljer Tyskland som destination för en fotbollsweekend har jag svårt att se att du skulle bli missnöjd. Den härliga publikkulturen kombinerat med låga priser (Tyskland har ett index på 75 i vårt Semesterindex) och grym organisation runt matcherna gör landet till ett kanonalternativ när du planerar nästa resa med polarna.

BayArena i Leverkusen

Fotboll Tyskland

Borussia Park
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss