www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Reseekonomens Topp 3: Tyska korvar

written Av Mattias Publicerat i Tyskland - Euro (EUR) den 16 nov 2011

Allting har en ände utom korven som har två! 
I Tyskland gillar man korv så mycket att det sägs finnas över 1200 olika korvsorter i landet. För att guida dig genom djungeln gjorde jag ett korvtest när jag var i Berlin. Se mina favoriter nedan.

3. Breslauer
Med sitt något spräckliga utseende var denna utmanare en ny bekantskap för mig. Den något örtiga smaken överraskade dock på ett positivt sätt och den som är sugen på att testa en Breslauer kan bege sig till Ku´Damm 195 på Kufurstendamm 195.

Breslauer

2. Currywurst
Denna klassiska wurst uppfanns i Berlin 1949 och är mäkta populär i staden. Enligt egen utsago har  Curry 36 den bästa currywursten i stan ,men denna förhandstippade favorit räckte bara till en andraplats.

Currywurst

1. Knacker
Konnopkes Imbiss är en av de mest kända korvhaken i Berlin och är väl framförallt känt för sin currywurst. Jag gav mig dock på en klassisk Knacker vilket visade sig vara ett lyckodrag. Köttig korv med fyllig smaksammansättning. En vinnare!

Knacker

KaDeWe´s korvdiskdividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss