www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Bad i Budapest

written Av Mattias Publicerat i Ungern - Forint (HUF) den 07 jun 2013

Det finns ingen annan stad som är så berömd för sina varma källor och bad som Budapest. Att bada i någon av stadens många varma källor är något du inte får missa. Baden har en anrik historia och att anläggningarna har några år på nacken bidrar till charmen och den unika karaktären.

I en stad fylld med badhus är inte problemet att finna ett bad att gå till utan snarare vilket av dem du ska välja. Vill du besöka ett mer traditionellt badhus dit ungrarna själva går för att spela schack eller är du mer intresserad av ett nyare och lyxigare bad? Det finns ett bad för alla. De flesta baden erbjuder olika sorters behandlingar och massage för ditt välmående. Prisnivån varierar mellan baden och vilken sorts behandling du vill ha. Generellt är det billigare än i Sverige. En massage på 30 minuter kostar från cirka 3000 HUF. Inträdesavgifterna på de olika baden varierar men startar på cirka 4000 HUF.
Nedan finner du en kort sammanställning av tre av de populäraste baden i Budapest:

GellértGellert
Gellértbadet i klassisk jugdenstil är ett av Budapest kanske vackraste bad och ligger vid Frihetsbron på Budasidan. Inomhus simmar du i en pool omgiven av vackert designade pelare och lejonhuvud som fyller på poolen med vatten. Badet har även en stor pool utomhus med vågmaskin. Spaavdelningen är uppdelad mellan könen och ligger på varsin sida av inomhuspoolen.

Danubis Spa
Danubis är ett av Budapest lyxigaste hotell- och spaanläggningar och ligger på ena änden av Margaretaön. Har du tur kanske du får dela pool med någon av de celebriteter som sägs vara stamgäster här. Danubis är ett av de modernare badhusen och standarden påminner om den vi är vana vid på svenska spaanläggningar. Här finner du både en utomhuspool och två större pooler inomhus. Här ligger större fokus på välmående och speciella behandlingar än på de traditionella baden i staden. 

SczéchenySczecheny
I ett brandgult palats i stadsparken finner du Sczéchenybadet. Det är kanske främst känt som ett utomhusbad men har även ett flertal oliktempererade inomhusbassänger. Hit går gärna ungrarna själva efter jobbet för att spela ett parti schack i vattnet då badet är öppet ända till klockan 22.00 på vardagar. På lördagskvällar förvandlas poolområdet till en nattklubb för de som vill och vågar!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss