www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Mat, vin och paprika

written Av Mattias Publicerat i Ungern - Forint (HUF) den 07 jun 2013

I Budapest är det enkelt att äta gott för en billig peng. På de mysiga matgatorna i turistområdet nära Liszt Ferenc tér ligger restaurangerna vägg i vägg. Här kan du avnjuta en god bit mat i en trevlig miljö.

När du besöker Budapest är det ett måste att testa det ungerska köket för att ta del av den traditionella kokkonsten med fokus på rustika kötträtter. Maten är överlag rejäl och till köttet serveras oftast potatis eller pasta med en blandning av paprika, lök, vitlök och tomater och sur grädde.

En av de allra mest berömda rätterna är "Gulaschsoppan"I Ungern har rätten traditionellt sett varit en köttgryta smaksatt med paprika, lök och kummin som serverats med potatis eller pasta. Klassiskt ungerskt är även en paprika fylld med kött och ris som serveras i tomatsås, en "Töltött paprika". Till efterrätt är en "Dobostårta" en klassiker. Tårtan är fylld med fem lager av choklad och smörkräm och karamell på toppen. Denna sockerbomb skapades redan 1885 av den populära konditorn Dobos och har varit en storsäljare ända sedan dess. 

Restaurangpriserna varierar beroende på var i staden du äter. Håller du dig utanför de största turistområdena går det att få en middag för två för cirka 100 kronor. På turiststråken närmar sig priserna allt mer de priser vi är vana vid i Sverige.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss