www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Romantikens Budapest

written Av Mattias Publicerat i Ungern - Forint (HUF) den 11 jun 2013

Budapest är en perfekt plats för en romantisk weekend och staden ligger bara några timmars flygresa från Sverige. För många är Donaus pärla relativt okänd så varför inte överraska den du håller kär med en romantisk resa hit?

Börja er romantiska dag med en lång frukost på något av stadens mysiga kaféer och ger er sedan ut i staden och förundras över dess fantastiska historia och sköna arkitektur. Njut av en god glass i solskenet på ett av de pittoreska torgen medan ni ser stadens invånare spatsera förbi. 

Att vandra genom Margaretaöns lummiga parkområde och njuta av stillheten som den bilfria ön erbjuder är en skön avkoppling från stadens stress. Ta tillfället i akt och bred ut filten under ett av parkens träd och korka upp en flaska inhemskt bubbel.
Läs mer om Margaretaön här!

Efter en lång dag på stadens gator kan det vara skönt att vila upp sig på något av Budapest många badhus. Vad sägs om massage, chokladinpackning, gyttjebad eller varför inte hyra en privat pool för bara er två?
Läs mer om baden här!

När kvällen närmar sig kliver ni ombord på den inglasade båten som tar er med på en kvällskryssning ni sent kommer att glömma. Njut av god mat, levande musik och fantastiska vyer när ni långsamt flyter fram på Donaus vatten. På Budasidan ser ni det upplysta frihetsmonumentet, slottet och Mattiaskyrkan som skimrar likt stjärnor i natten. På Pestsidan finner ni det storslagna parlamentet och Stefanbasilikan. Knyter ihop dem gör de vackert upplysta broarna. Mer romantiskt än såhär kan det knappas bli!

För den som hellre håller sig på land finns många alternativ. På den kända restauranggatan Liszt Ferenc tér ligger de mysiga restaurangerna vägg i vägg. Här blandas smaker från alla världens länder och stämningen är internationell. För den som är mer intresserad av det genuint ungerska rekommenderar vi de små inhemska restaurangerna. Här är dessutom priserna oftast lägre än i turistkvarteren. Kanske en klassisk ungersk maträtt med en god flaska ungerskt vin skulle passa? Ett bra tips är att fråga budapestborna själva efter deras favoritrestaurang!
Läs mer om ungersk mat här!

Efter maten kan ni med fördel bege er till den pampiga operan eller se någon av stadens många dansföreställningar. Budapest är en stad med oändliga möjligheter. Priserna är låga jämfört med Sverige så ta chansen att rå om dig själv och den du tycker om. Njut av livet i Europas kanske mest romantiska stad!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss