www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Så tar du dig runt i Budapest

written Av Mattias Publicerat i Ungern - Forint (HUF) den 07 jun 2013

Att ta sig runt i Budapest är lätt. Stadens kollektivtrafik är väl utbyggd och består av spårvagnar, rälsbussar, bussar och tunnelbana. Dessa tar dig till och från alla större turistområden. Även taxibilar finns det gott om och priset för en resa är betydligt lägre än i Sverige.

Kollektivtrafik
Det enklaste sättet att ta sig runt med lokaltrafiken är att köpa ett Budapestkort som ger obegränsat åkande under en viss tidsperiod. I kortet ingår även billigare inträde till flera muséer och andra sevärdheter. Budapestkortet går att köpa redan på flygplatsen eller hos turistbyrån. Det går även bra att köpa enkelbiljetter.
Biljetter till lokaltrafiken går att köpa vid samtliga tunnelbanestationer eller vid små kiosker nära hållplatserna. Tänk dock på att en ny biljett krävs vid varje byte av färdmedel. Pensionärer åker gratis mot uppvisande av legitimation!

Mer info om kollektivtrafiken finner du här

Taxi
Taxi är ett prisvärt och enkelt alternativ att ta sig runt i staden. Med seriösa bolag kostar det bara cirka 1500 HUF (ca 50 SEK) för resa inom de centrala delarna. Det finns dock en del oseriösa taxibolag som tar 3-4 gånger mer betalt. Be därför alltid hotellet eller restaurangen att boka taxi åt dig istället för att ta en direkt på gatan. De seriösa företagen har sitt märke väl synligt på bilen. Både de seriösa och de icke seriösa använder sig av taxameter så låt dig inte luras av det. 

Transport till och från flygplatsen
Det finns tre sätt att ta sig till och från flygplatsen; taxi, minibuss eller tåg.
Det enklaste sättet är förstås taxi. Det är visserligen dyrast men är fortfarande relativt billigt jämfört med svenska priser. En taxiresa kostar cirka 3000-5000 HUF till Budapest centrala delar. Gå till ett av taxibåsen utanför flygplatsen för att få tag på ett seriöst taxiföretag.

Minibussen (airport shuttle) kör dig till staden tillsammans med andra som ska åt samma håll. En enkelresa per person till de centrala delarna av Budapest kostar drygt 3000 HUF. 

Det billigaste sättet att ta sig mellan flygplatsen och Budapest centrum är att åka kollektivt. Med tåg kostar resan cirka 300 HUF och tar ungefär en halvtimme till centralstationen. För att komma till tågstationen Ferihegy, som är den som ligger närmast flygplatsen, måste du först ta en buss. (Nr: 200E på dagtid och Nr: 900 nattetid)

Mer information om transport till och från flygplatsen hittar du här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss