www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Att bo på Casa Particular!

written Av Mattias Publicerat i Kuba - Peso (CUP) den 15 dec 2011

Casa Particulares är Kubas svar på Bed & Breakfast. Dessa drivs av familjer som har fått ett särskilt tillstånd att hyra ut ett rum eller en hel lägenhet till besökande turister.

Detta är skylten du ska leta efter om du vill på bo på casa particular!

Detta är ofta ett betydligt billigare (och trevligare!) sätt att bo på när du besöker Kuba. Priset i tillexempel Havanna brukar landa kring 25-30 CUC per natt och då ingår all den lokalkännedom och de tips som familjerna kan erbjuda! Här brukar det dessutom serveras betydligt bättre man än på de ”statliga” restaurangerna.

Casa Habana (på Calle Habana 209) i Havanna vieja, som drivs av Emilio och hans familj är typexemplet på en utmärkt casa particular. Här har varje rum ett eget badrum med toalett, sällskapsytorna går i klassisk kolonial stil, och bostaden har till och med en egen solterass med bar på taket. Väggarna pryds av charmiga målningar i Boteró stil skapade av Emilios bror. Bor du här finns det ingen anledning att gå ut och äta. Husmor kan laga till de mest ljuvliga anrättningarna där den vitlöksgratinerade hummern är flaggskeppet i receptboken.

Casa Habana
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss