www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Goat Race Tobago

written Av Mattias Publicerat i Trinidad Tobago - Trinidad Tobago dollar (TTD) den 13 dec 2013

Att tävla med getter är en gammal tradition på Tobago. Tävlingsformen sägs ha uppstått när getherdarna tävlade tillbaka till byn efter att ha vallat sina getter ute på betesmarkerna. Andra hävdar att det var engelsmännen på ön som drog igång sporten i brist på galopphästar. 

Traditionen har oavsett levt vidare och ett fåtal gånger per anordnas det spektakulära tävlingar i Goat Race på den ändamålsenliga arenan i Buccoo. Tävlingen går ut på att jockeyn håller geten i ett snöre medan han själv springer bakom och manar på och publiken kan i samband med loppen satsa en slant på sin favorit. Det går även att ”köpa” en get inför varje lopp. Då auktioneras varje deltagande get ut till högstbjudande i publiken. Om geten du ”köpt” vinner så delar du vinstens från samtliga auktioner med getens ursprungliga ägare. Vanligtvis hålls tävlingarna kring påsk, men håll utkik efter specialarrangemang. Ett Goat Race på Tobago är ett sant folknöje som ofta ger upphov till ett gott skratt. Spana in min film nedan från tävlingarna som jag var på!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss