www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Aktiviteter i Boston

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 04 aug 2011

Om man befinner sig i Boston behöver man inte gå sysslolös. Denna vackra stad bjuder på en intressant historia, rolig shopping och underbar mat. Nedan följer ett par förslag på trevliga aktiviter för förstagångsbesökaren.

Freedoom trail

Följ denna röda tegelstenslinga förbi 16 stycken landmärken i det historiska Boston för en snabb lektion i staden och USAs historia. Läs på om platserna i förväg på hemsidan eller anslut dig till någon av de guidade turerna. Sträckan är ca 4 km lång och sträcker sig från Boston Common till Bunker Hill Monument i Charlestown. Merparten av stoppen är kostnadsfria men museerna längs vägen tar ut en liten avgift eller föreslår en blygsam donation om man vill gå in. Vandringen bjuder på allt från statyn över Benjamin Franklin till det klassiska tremastade krigsfregatten USS Constitution med smeknamnet   ”Old Ironside”. Vacker, ”osänkbar” och med en imponerande historia. Gå ombord på skeppet och besök det intilligande museet i utbyte mot en liten donation.

Harvard

Köp en ”charlie ticket” och hoppa på tunnelbanan ut till Cambridge och stig av vid Harvard Square. Detta är utgångspunkten för de studentledda rundvandringarna kring det anrika Harvard University. Guiderna är mycket underhållande och bjuder på bland annat på en historielektion och målande anekdoter från livet som student då och nu. Rundvandringen är dessutom gratis men om man gillade rundturen rekommenderas man att dricksa guiden 10 $, och du kommer garanterat att gilla den!

Skywalk Observatory

Vill du se Boston från ovan? Ta dig till köpcentret Prudential Center. För  13 $ kan du åka upp till Skywalk Observatory och få en tjusig 360 graders utsikt över staden.

Valsafari

Gå till sjöss med något av bolagen på Long Wharf för att beskåda de enastående valarna som lever utan för Bostons kust. Turerna varar i 3-4 timmar och har en ”rain-check garanti” som garanterar att du kommer få se valar. Skulle du ha oturen att inte få se någon val under din första tur, så får du helt enkelt en kupong som gäller för ett nytt tillfälle. Glöm inte solskydd och en extra tröja. Vädret på havet är ombytligt!

Superduck tours

Ett bra sätt att se Boston är att hoppa på en av de många turistbussarna som kör turer i staden. Jag gillade Superduck tours av två anledningar. De erbjöd dels en av de längsta turerna som även innefattad hop-on hop-off till Cambridgeområdet och Harvard, men även en ”duck-tour” i en amfibie buss där delar av turen sker til havs längs med hamnen i Boston. Vattenutflykten ger många sköna fototillfällen och ”splash-momentet” när bussen kör ner i vattnet är garanterat uppskattat av alla barn (stora som små).

Sport

Den sportintresserade kommer att känna sig som hemma i Boston. Staden kan bland annat stoltsera med baseball-laget Boston Red Sox och deras klassiska hemma arena Fenway Park (USAs äldsta) samt regerande Stanleycup mästarna Boston Bruins och basketlaget Celtics, som båda spelar sina hemmamatcher på arenan TD Garden. NFL laget New England Patriots har sin hemmaplan på på Gillette Stadium i  Foxborough ca 35 km utanförs Boston. Hitta biljetterna här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss