www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 28 okt 2014

I en stad som Chicago är det inga problem att spendera pengar men för den smarte resenären går det att göra väldigt mycket för väldigt lite. Här är ReseEkonomens upplägg för att uppleva Chicago under en dag för mindre än 500 kr.

Frukost på Corner Bakery
Corner Bakery är en kedja som finns överallt i Chicago. De har ett stort utbud när det gäller frukost och priserna är bra. När jag är i USA brukar jag alltid inleda dagen med en bagel och cream cheese, en amerikansk klassiker som alltid är lika god. Bra kaffe är inte heller alltid helt lätt att hitta i USA men här är det faktiskt rätt bra!
Pris: $5 (35 kr)

Chicago Architecture Tour
Chicago är en stad under ständig förändring och under den här båtturen får du lära dig mer om vad som har hänt genom åren. Arkitekturen i Chicago är fantastisk och den ena byggnaden är häftigare än den andra. Biljetter till den här båtturen kostar $40 men eftersom vi bokar våra biljetter via Hottix.org sparar vi $20 och får våra biljetter för halva priset!
Pris: $20 (150 kr)

Deep dish pizza på Giordano’s
Det blir inte mer Chicago än deep dish pizza. För oss svenskar ser detta mer ut som en paj men det är stadens egna variant på pizza. Kedjan Giordano’s har lunch för $10 och då ingår en förrätt, pizza och dryck.
Pris: $10 (75 kr)

Lincoln Park Zoo
I norra delen av Chicago hittar vi Lincoln Park och det Zoo som ligger i parken. Inträdet är helt gratis vilket gör det till en perfekt aktivitet om du vill vara snäll på plånboken.
Pris: 0 kr

Middag på Au Cheval
Ställen som serverar goda burgare finns det gott om i Chicago men frågan är om inte Au Cheval är absolut bäst. Restaurangen ligger på hippa West Randolph street där det finns flera bra restauranger. Beställ in en double cheesburger och en öl så kommer du vara nöjd efteråt.
Pris: $20 (150 kr) 

Cocktail på The Signature Room at the 95th
Vi avslutar dagen i John Hancock Center, en av Chicagos mest ikoniska byggnader. Om du åker upp till baren The Signature Room på 95:e våningen behöver du inte betala något inträde. Spendera istället pengarna på en god drink och njut av utsikten.
Pris: $10 (75 kr)

Totalt: 485kr

Chicacho Architecture Tour

Deep Dish Pizza

Lincoln Park Zoo

Au Cheval Burger

The Signature Room at John Hancock Center

dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss