www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 31 okt 2014

Om du besöker Chicago och har tid över kan du på ett smidigt sätt ta dig till Milwaukee, en stad som är liten men fylld med roliga saker att göra.

Tågresan från Union Station i Chicago tar 1,5 timme vilket gör Milwaukee till ett bra alternativ om du är intresserad av att göra en dagsutflykt. Staden är betydligt mindre än Chicago vilket gör det lätt att ta sig runt och priserna är också lägre än i Chicago. Beroende på när du åker finns det en hel del att hitta på och här är mina bästa förslag för en lyckad dag i Milwaukee! 

Tågstationen i Milwaukee ligger rätt centralt så promenera över till Historic Third Ward, ett gammalt industriområde som numera består av trevliga restauranger, barer och butiker. När hungern infinner sig gör du bäst i att bege dig till Milwaukee Public Market där du kan äta till bra priser. Det finns flera olika restauranger men de är riktigt bra på skaldjur och ostron så passa på att äta det när du är där.

Milwaukee Public Market 

Världskända motorcykeltillverkaren Harley Davidson grundades i Milwaukee och de har ett stort museum som man kan besöka. Inträdet kostar $18 och för $4 extra får du en audio guide, en bra investering om du vill lära dig mer om företaget och dess betydelse i amerikansk historia. Det är ett riktigt välgjort museum och det är häftigt att se hur designen har ändrats från början på 1900-talet till idag.

Harley Davidson Museum 

Om du föredrar shopping framför museum ska du besöka Shops of Grand Avenue, stadens största köpcentrum. Det ligger mitt i stan och om du utgår från Historic Third Ward tar promenaden hit ca 15 minuter.

Många svenskar har nog druckit ölen Miller någon gång men få vet kanske att bryggeriet som gör ölen är från Milwaukee. Staden är fylld med oika bryggerier och många av dem erbjuder guidade turer av sina bryggerier. Den absolut bästa är Lakefront Brewerys tur, ett litet bryggeri som håller till i norra delen av stan. För $7 får du en guidad tur, fyra glas öl och en souvenir med dig hem, ganska prisvärt med andra ord!

Lakefront Brewery Milwaukee 

För sportfantasten finns det en hel del att se i Milwaukee, lite beroende på när du åker dit. I baseball heter stadens stolthet Milwaukee Brewers och deras säsong pågår mellan april till september (oktober om de når slutspelet). De erbjuder också guidade turer av sin arena, Miller Park och du kan få mer information om tider på deras hemsida. Milwaukee Bucks heter basketlaget och de spelar i NBA, säsongen pågår mellan november och maj. Bradley Center, där de spelar sina hemmamatcher, är beläget mitt i centrala Milwaukee. Om du är intresserad av basket kan du också kolla upp när Marquette, stadens största universitet, spelar sina hemmamatcher.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss