www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 14 okt 2016

Att boka sitt boende till semestern på internet är idag standard för oss resenärer och jämförelsesajter som Trivago hjälper oss att hitta det perfekta hotellet utifrån våra egna önskemål och budget. För den flexible resenären som vill spara ytterligare en slant finns det en annan bokningsmetod.

Har du någonsin bokat ett hotell och betalat för hela din vistelse utan att vara 100 % säker på vilket hotell ska bo på? Om inte så har du förmodligen aldrig använt tjänsten Hotwire.

När jag kollade upp lämpliga hotell i Chicago tyckte jag att priserna var lite dyra då standardpriset låg runt 2 000 kr/natt för ett hotell inne i stan. Jag valde då att gå in på Hotwire.com och se vad de hade för aktuella erbjudanden. Hotwires upplägg är enkelt; de ger dig erbjudanden på hotell i olika områden av en stad, du får inte veta exakt vilket hotell det är du bokar förrän du betalat men du får veta hur många stjärnor hotellet har och vilka faciliteter (gratis WiFi, gym etc) som finns tillgängliga.

Att få veta vilka faciliteter är viktigt då det ger oss en hint om vilket hotell det kan handla om. Eftersom Hotwire funnits i flera år, och blivit en vanlig företeelse i USA, har användarna kunnat kartlägga vilka hotell som är möjliga utifrån den beskrivning Hotwire ger dig av hotellet innan du betalar. På forumet BetterBidding.com har all denna information samlats och med hjälp av deras verktyg kan du använda Hotwire på ett smartare sätt som är till din fördel.

Hur går man tillväga?

Jag går in på Hotwire.com och ser att de har ett hotell tillgängligt de datum som jag ska vara där. Jag väljer ett område i Chicago som gör att jag bor nära de största turistattraktionerna. I mitt fall anger de följande faciliteter:

Free internet, Fitness Center, Pet friendly, Restaurant(s), Boutique Hotel, Business Center, Smoke Free Rooms, Golf nearby

Jag tar med mig den informationen och går in på den här sidan där jag kan välja det området jag är intresserad av. Då får jag en lista med möjliga hotell och kan matcha mina faciliteter mot de som står angivna för respektive hotell. När jag gjorde det fick jag ihop en lista på tre möjliga hotell som alla kändes som rimliga alternativ. Jag gick därefter in och kollade priserna på dessa tre hotell på en prisjämförelsesajt för att se att priserna var högre än priset jag erbjöds av Hotwire, vilket det visade sig vara för alla tre.

Från att tidigare varit rätt osäker på vilket hotell jag skulle kunna få kände jag nu att det var stor sannolikhet att jag skulle få ett hotell som jag var nöjd med. Hur gick det då? Jo, jag fick ett av de tre hotellen och kunde konstatera att jag sparat drygt 1 500 kr jämfört med om jag skulle gått via någon av de vanliga bokningssidorna. Detta gällde dessutom bara fyra nätter vilket gör att jag sparade ca 400 kr per natt, pengar som jag istället kan lägga på något roligare. Jag kan inte lova att det alltid blir det hotellet man tror men det är roligt sätt att boka boende som dessutom hjälper dig att spara pengar.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss