www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

En smaktbit av "the big apple"

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 20 okt 2011

Det är lätt att gå vilse i New Yorks restaurangdjungel. Utbudet är enormt och det är nästintill omöjligt att skaffa sig en överblick under en kortare vistelse. Så här kan du äta dig igenom din första dag i "the big apple"!

Starta din dag med en frukost på Le Quotidien Pain (fritt översatt; ”vårt dagliga bröd). Här har man fokus på organiska råvaror och du kan få en fantastisk frukost serverad med hälsosamt gott bröd och organisk yoghurt med frukt. Verksamheten finns på ett flertal adresser i staden men av de som jag har besökt gillade jag den vid Lincoln Square bäst. Ät på plats och njut av den ”lantliga” miljön eller ta med dig din frukost ut i närliggande Central Park!

Till lunch kan jag rekommendera en klassisk burgare. Det finns klassiska hamburgerrestuaranger i varje gatuhörn och några av de mer omskrivna är ”5 Napkin burger”,  ”P.J Clarke´s”, ”Burger Joint” listan kan göras lång. Min favorit är dock de ekologiska burgarna på Bareburger. Välj mellan nöt-, kyckling-, struts-, bison-, portobello-, veggie-, älg-, kalkon eller lammburgare och toppa med grönsaker och bröd enligt dina önskemål. Den hemmagjorda ekologiska pommesfritesen man får till går inte heller av för hackor.  

För ett mellanmål eller en kopp java, ta dig till Café GitaneDenna pärla i NoLIta området ligger i anslutning till The Jane Hotel! De serverar smarriga franskmarocanska rätter med organiskt framställda råvaror. Inte hungrig? Försök hugga en plats på den soliga uteserveringen och njut av stans bästa (?) kaffe.

En av mina restaurangfavoriter i New York är Tartine. Här MÅSTE du nästan äta middag.

Varför?

Förutom att denna mysiga franska bistro har kalasgod mat tillämpar de B.Y.O.B dvs "bring your own bevarage". Köp med dig en flaska av ditt favorit vin och håll kostnaderna nere! Tänk bara på att det inte går att boka bord i förväg. Kom dit innan middagsrusningen så slipper du stå i den informella kön som ofta bildas utanför!

För desserter och efterrätter spana in Chicalicious som bla har en tre-rätters dessert avsmaknings meny för 14$,  samt Dessert Truck Works som har riktigt smarriga efterrätter till vettiga priser.

Vik in benen, lägg dig i en nerförsbacke och rulla hem!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss