www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Hyra bil i USA

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 03 dec 2012

Att resa runt inom USA är ofta synonymt med hyrbil, men hyrbilsmarknaden kan vara en djungel. Här följer därför ett antal punkter som kan vara bra att tänka på.

Boka hemifrån

I nio fall av tio blir det billigare för dig att boka hemifrån jämfört med att kliva in på det lokala hyrbilskontoret och hyra direkt på plats. De flesta hyrbilsförmedlarna som till exempel Holiday Autos har förhandlat ned kostnaderna där separata utgifter som tillexempel försäkringar och lokala skatter är inkluderade i priset. Dessutom är det väldigt smidigt att söka efter de bästa avtalen på nätet, boka och sen endast kvittera ut bilen när du kommer fram. 

Var kritisk till extraförsäkringar

Givetvis ska man vara försäkrad men det är onödigt att vara dubbelt försäkrad. Du kommer ofta långt med en bra hemförsäkring eller extra reseförsäkring så kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller. Försäkringar som oftast ingår i hyrpriset innefattar vanligtvis ”Stöldförsäkring” (om bilen skulle bli stulen) och ”Trafik och Vagnskada” (om du krockar). Självriskerna kan dock vara höga så vill du ha både hängslen och livrem kan det vara bra med en självriskeliminering. Denna kallas i USA "Loss Damage Waiver (LDW)". Det är vanligt att hyrfirman försöker sälja en extra ”Personal Accident Insurance” (olycksfallsförsäkring som täcker sjukvård och kostnad för eventuell hemresa) men oftast har du redan ett fullgott skydd för detta i din svenska hemförsäkring.

Extra utrustning

All extra utrustning som bilbarnstol, GPS och skidräcke kostar extra. Om du hyr bilen under en längre period kan det ibland tillexempel löna sig att köpa en egen GPS jämfört med att hyra en.

Kolla upp bensinpolicyn och milavtalet

Det kan vara lockande att betala extra för att slippa lämna tillbaka bilen fulltankad men generellt sätt brukar det inte vara svårt att hitta en bensinstation i närheten av återlämningsplatsen och det lönar sig att tanka själv. Håll även koll på om du har fria mil eller om där finns gränser när det börjar kosta extra. Kör man långa avstånd kan mil-avtalet göra stor skillnad på totalkostnaden.

Extra förare

Om ditt sällskap planerar att köra långa sträckor kan det vara skönt att skriva avtal om att tillåta en extra förare. Hör dig för vad som gäller, i USA är det vanligt att en extra förare ingår om denne är make/maka eller bosatt på samma adress.

Avbokningsregler

Ibland går det inte riktigt som man har tänkt sig och då är det skönt med bekväma avbokning- och ombokningsregeler. Ta reda på vilka regler som gäller, en del hyrbilsfirmor erbjuder avbokning utan kostnad upp till en timme innan upphämtning.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss