www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

New Yorks bästa shopping!

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 20 okt 2011

Om du låter ditt shoppingbegär bestämma över dig när du är i New York är din reskassa slut innan du hinner säga Macy´s. Som tur är finns det gott om ställen att fynda på. Nedan finner du några av mina favoriter!

Nordstroms Rack
Varuhuset Nordtsrom har en kedja av butiker runt om i USA och därför har man även möjlighet att ha en egen outlet som man kallar Nordstrom Rack. Självklart återfinns en av dessa outlets på Manhattan. Här kan man fynda både dam och herrmärkeskläder samt skor och väskor. Smidigt beläget i närheten av de andra fynd varuhusen kring Union Square.

60 E 14th Street (mellan 4th Ave och Broadway)

DSW
Designer shoe warehouse är helt enkelt en kedja som säljer märkesskor till låga priser. Tyngdpunkten ligger på damskor men även herrskor går att fynda.  I stora lagerliknande lokaler radas skomodeller upp på rad och de mest rabatterade modellerna på rea-avdelningen  ligger kvar i sin kartong med locket av sorterade efter skostorlek. Fyndfaktorn är hög och trots sin storlek ätycker jag butiken är mer överskådlig än konkurrenten Shoe Mania´s.   

40 E 14th St (mellan University Place och Broadway)

Filene´s Basement
Ligger granne med DSW på tredje våningen (!) så passa på att titta in när du är i krokarna.  Här kan man fynda märkeskläder för dam och herr till bra priser och butiken har även ett hyfsat utbud av handväskor samt ett begränsat utbud av skor.

260 Sample sale
Här är stället för den genuint modeintresserade. I butiken på  260 5th Avenue (mellan 28th and 29th street) norr om Madison Square Park har diverse olika modehus sina “sample sales” där du kan köpa säsongens prover till kraftigt rabatterade priser. Skor, smycken, väskor och designkläder alla kategorier av mode säljs här. Tänk på att utförsäljningen är under ett begränsat antal dagar och under specifika tider. Följ facebookgruppen för de allra senaste fyndmöjligheterna.

Designer Resale
För dig som kan tänka dig att köpa dina märkeskläder på second hand är ett besök på designer resale ett måste. Här kan modeintresserade newyorkbor sälja sina sparsamt använda plagg från de allra största modehusen. Butiken är mycket välsorterad och en del plagg har tom kvar sin orginalprislapp. Om ett plagg inte blir sålt inom en viss tid sänker butiken priset gradvis tills någon slår till. Ring på dörrklockan så du blir insläppt sen är det bara att frossa i mode tills plånboken säger stopp.

324 E 81st Street (mellan 1st och 2nd Ave)

Billys antiques and props
Denna udda prylmarknad med kläder, prylar, filmrekvisita och möbler består av ett stort grönt tält med tillbyggnader beläget längs med Houston Street. Kitschigt, orginellt och väl värt ett besök om man befinner sig i krokarna för att få ett intryck av ”det gamla New York”. Här kan man göra det mest udda fynden och hittar man inget att köpa är det kul att bara strosa runt bland alla prylar.

Limelight Marketplace
Denna fd Kyrka (!) i nygotisk stil belägen i Chelsea  är nu ett syndens näste för den shoppingsugne. Med sina drygt 40 butiker och tre plan är detta shoppincenter något svårnavigerat men absolut ett av stadens coolaste. Hippa kädbutiker samsas med cupcakes och vinbarer. Missa inte den lilla marknaden med ekologiska varor.

656 6th Ave (mellan W 20th och W 21st Street)

B&H
Himmelriket för den fotointresserade.Stort varuhus med brett utbud av foto och videoutrustning till bra priser.

Hells Kitchen Fleamarket
Jag hann aldrig besöka denna men ska vara en av de största marknaderna på Lör-Sön kl 09-16. Gratis!!!

Jack´s 99 Cent store
Om du inte har tröttnat på shoppingen och fortfarande har några dollar over ska du ta dig till Jack´s. Här kostar en stor del av sortimentet endast 99 cent och man kan fynda allt från strumpor till mat och hushållsprodukter. Kul att utforska sortimentet i detta Ullared i minformat.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss