www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Cablecar-givetvis!

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 31 okt 2011

Den som inte åkt kabelspårvagn uppför och nedför backarna har aldrig varit i San Francisco. Och helst ska man göra det lite äventyrligt, hängande på utsidan av vagnen! I dag återstår endast tre linjer med de ålderdomliga vagnarna. Mest valuta för biljetten ger Powell-Hydelinjen. Den börjar vid San Francisco Visitor Information Centre, nära Union Square, och går ända till Fishermans Wharf. Men missa inte att kliva av vid Lombard Street. Där, vid början av ”Crooked Street” med dess sick-sackväg, är man på krönet av San Francisco med fantastisk utsikt.

En enkelbiljett med kabelspårvagnarna kostar 6 USD och kan köpas ombord. Men det är god ekonomi att i stället köpa ett pass i informationscentret, som ger fritt fram på stans alla fortskaffningsmedel utom pendeltåget BART. Ett pass för en dag kostar 14 USD, tre dagar 21 och sju dagar 27 USD.

Den som vill ta sig runt med buss eller traditionella spårvagnar köper biljett i automat ombord för 2 USD, pensionärer och ungdom 75 cent. Här gäller jämna pengar, ingen växel tillbaka.

Crooked streetdividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss