www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Everglades nationalpark

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 13 dec 2012

Inte långt från det hektiska storstadslivet i Miami ligger det väldiga naturområdet Everglades. Området består till stor del av "sawgrass" och halvmeter djupt vatten, vilket kanske inte låter så spännande men här finns ett unikt djurliv som inte återfinns någon annanstans.

Hela 6105 km² är klassat som nationalpark och det är den unika miljön som lockar hit turisterna. Otillgängligheten innebär att det överlägset bästa sättet att upptäcka det imponerade djurlivet på är att ta en guidad rundtur med en airboat. Om du har tur kan du träffa på allt från alligatorer, fåglar, sjökor, uttrar, ormar, tvättbjörnar till den extremt sällsynta Floridapantern.  

Det finns en uppsjö av olika researrangörer som anordnar utflykter till träskmarkerna och när jag var i Miami valde jag att ta en tur till Everglades Gator Park. Här startar man sitt besök med en airboat rundtur i träsket och jag fick se både alligatorer, sköldpaddor och unika fågelarter. När båtturen var över fick jag stifta närmre bekantskap med ett antal djur som fanns i parkens "meet & great område" och de kunniga guiderna delade med sig av värdefull information om giftormar, jätte paddor och alligatorer. Höjdpunkten var när jag fick tillfälle att hålla i en livs levande alligator. En häpnadsväckande upplevelse som framkallade både pirr i magen och resta nackhår.

Läs mer om Everglades Gator Park här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss