www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Kort och kontantanvändning i USA

written Av Mattias Publicerat i USA - Amerikanska Dollar (USD) den 06 dec 2012

Kontanter
I USA används kontanter i stor utsträckning och många mindre utgifter kan ofta inte betalas med kort. Betala kontant när du t ex äter på restaurang, besöker marknader och åker taxi. Det underlättar även att ha mindre valörer som drickspengar.

Dricks
All servicepersonal förväntar sig dricks. På restauranger bör man ge cirka 15-20 %  och bartendern bör få en mindre summa per öl/drink. Taxiförare, hårfrisörer med flera förväntar sig cirka 10 % i dricks medan en portier förväntar sig cirka 1 USD per väska. Normalt sett lämnar man även några USD till hotellstädaren.

Kort
Var uppmärksam på vilka avgifter som gäller för bankkortet eller kreditkortet. Både ett valutaväxlingspåslag, normalt på 0-2 % och uttagsavgifter tillkommer ofta. Villkoren skiljer sig åt mellan olika banker och olika typer av kort. En vanlig avgiftsfälla är erbjudandet från butiker och uttagsautomater i landet att bli debiterad i svenska kronor. Detta är ett erbjudande som du i regel bör tacka nej till då det kan bli upp till 3-5 % dyrare jämfört att välja att göra dina uttag och inköp i lokal valuta. Använd endast ditt kort på betrodda ställen och ta endast ut kontanter från bankomater inne på bankkontor så minimerar du risken för skimming.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss