www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Buenos Aires kommunikationer

written Av Mattias Publicerat i Argentina - Peso (ARS) den 25 sep 2011

Buenos Aires är en promenadvänlig stad med breda avenyer och generösa trottoarer. Att ta sig runt till fots är klart det bästa sättet att se staden men om du ska ta dig en längre sträcka rekommenderas något av nedanstående färdmedel.

Tunnelbana (Subte)
Buenos Aires tunnelbana är den äldsta i Sydamerika och omfattar sex linjer. Den täcker inte alla stadsdelar men där tunnelbanan finns är den ett problemfritt sätt att ta sig till och från stadens centrum. Priset ligger på ca 2 kr för en enkel resa och under stora delar av dygnet är vagnarna fullproppade. Om du kommer att åka mycket tunnelbana rekommenderas ett 10-kort för enkelhetens skull.

Buss (Colectivos)
Bussystemet är mycket omfattande i Buenos Aires, så till den milda grad att den är något av en djungel. Flera konkurrerande bussbolag kör egenkomponerade rutter kors och tvärs genom staden. Lösningen på det organiserade kaoset stavas ”Guía T”. Det är en liten kartbok i pocketformat som innehåller alla gator i Buenos Aires och är helt oumbärlig för att ta sig runt i staden. Denna fantastiska lilla bussguide hjälper dig att snabbt och enkelt kolla var du är och vilken buss som tar dig dit du vill. En Guía T köper du för ett par pesos i tidningsstånden på gatan. Väl på bussen betalar du inte till chauffören utan genom att stoppa mynt i en maskin. Detta innebär med andra ord att du alltid måste ha mynt på dig om du ska åka buss, då det inte går att få växel på bussen. Pris ca 1,50 kr-3 kr/enkel resa.

Taxi
Buenos Aires har en armada på ca 40 000 taxibilar som till ett överkomligt pris är redo att köra dig dit du önskar. Tänk på ett par saker bara. Försök att i möjligaste mån förboka en bil då det minskar risken att bli lurad. Långt ifrån alla chaufförer kan engelska så såvida du inte talar spanska är det bra att ha adressen du ska till nedskriven på en lapp. Försök att ha jämna kontanter, då förarna ständigt tycks lida brist på växel.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss