www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Spela hästpolo i Argentina

written Av Mattias Publicerat i Argentina - Peso (ARS) den 27 sep 2011

Om du vill testa en helkul och annorlunda utflykt under din vistelse i Buenos Aires så kan jag varmt rekommendera Argentina Polo Day.

För en dryg tusenlapp får du uppleva just det som namnet antyder; en heldag med hästpolo.

Dagen startar med att du hämtas upp på ditt hotell för cirka en timmes transfer ut till en estancia dvs en form av ranch på landsbygden. Väl på plats hälsas gruppen välkommen med ett glas lokalproducerat rödvin och ljuvliga vedugnsbakade piroger, empanadas.

Efter en övergripande förklaring kring sportens regler är det dags att slå sig ner och beskåda en match vid den enorma gräsplanen. Under matchen involveras publiken som tidtagare, ”domare” och nedsläppsansvarig vid matchstart. Mellan de fyra halvlekarna (chukkers) á 10 min ges det ett kort utrymme att ställa frågor och få förklaringar på eventuella funderingar.  (Visste du t ex att varje lag har fyra spelare och att varje spelare har minst fyra hästar, 1 per chukker, och ofta fler eftersom tempot är så högt att hästarna måste bytas ut för att orka).

När matchen är över bjuds det på en generös asado med grillat kött och grönsaker. Under middagen byggs stämningen upp inför nästa moment på agendan, dagens höjdpunkt och tillfället då man själv får möjlighet att testa denna (ska det visa sig) fantastiskt svåra men otroligt roliga sport. Utrustad med hjälm, klubba och givetvis en häst modell snäll och slö får man lära sig den grundläggande tekniken och även spela en slowmotion version av en riktig polomatch. Den som inte själv vill spela kan få åka en traditionell hästvagn runt de pittoreska vyerna som omger ranchen.  Lagom till att träningsvärken börjar göra sig påmind är det dags att runda av dagen för hemfärd till Buenos Aires.

 Även om du bara är det minsta lilla intresserad av sporten kan jag varmt rekommendera denna upplevelse som inte kräver någon tidigare erfarenhet av ridning (även om det självklart underlättar!)

Läs mer om Argentina Polo day här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss