www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Lär dig tango i Buenos Aires

written Av Mattias Publicerat i Argentina - Peso (ARS) den 02 okt 2011

Finns det någon bättre plats i världen att ta sina första stapplande tangosteg än i Buenos Aires, tangons moder? Svaret är ett rungande NEJ, så sagt och gjort. 

Jag begav mig till ”Palermo Tango Studio” för att möte upp tangoproffset Pepe som skulle ge mig en första introduktion till denna passionsfyllda dans. På plats i den minimala studion (som eventuellt även fungerade som bostad åt Pepe?) väntar min kvinnliga danspartner på att få någon att ”smeka dansgolvet” med. Just att smeka dansgolvet, förklarar Pepe, är en av tangons grundpelare. Inga flamencosteg här inte. Jag lägger detta på minnet och känner mig redo för att bjuda upp min partner.

Besvikelsen i hennes ögon går inte att ta miste på när jag redan under ”uppvärmningen”, som består av att vi promenerar framlänges och baklänges med våra ansikten mot varandra, trampar henne på tårna två gånger. Efter uppvärmning och ursäkter är det dags att sätta igång på allvar. Pepe visar elegant de åtta (!) första stegen som utgör stommen i tangons rörelsemönster och ber mig att ta efter. Ett par försök framför spegeln senare så känns tango plötsligt inte lika svårt längre. I detta ögonblick ser förmodligen Pepe mitt övermod och upplyser mig om  att ”it takes two to tango”, och menar därmed att det är dags att upprepa stegen fast tillsammans med min danspartner denna gång.

Två nya tåtrampningar senare är mitt övermod som bortblåst och jag inser att tango nog inte är något man lär sig på en timme. Som en bekräftelse på mina tankar upprepar Pepe hela tiden mantrat ”tango is very difficult, very difficult” från sin hörnposition i studion där han styr oss och stereon med en cigarett i mungipan. Just när de grundläggande stegen börjar sätta sig i ryggraden och det går längre och längre mellan varje snedsteg är mina sextio minuter över. Mentalt utmattad tackar jag mina nyfunna vänner för lektionen och överraskar mig själv med tanken; ”det här med tango kanske är något man borde ta upp på hemmaplan…?”

En timmes privatlektion i Pepes studio kostar ca 200 kr och då ingår en styck danspartner och obegränsat med tangotoner. För mer info klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss