www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Urban winetasting i Buenos Aires

written Av Mattias Publicerat i Argentina - Peso (ARS) den 25 sep 2011

Kombinationen vinprovning+shopping+mingel kan väl inte slå fel? Så tänkte i varje fall hjärnorna bakom Winetour Urbano. Konceptet är lika enkelt som genialt. 

Genom att koppla ihop ett antal argentinska vinproducenter med lika många hippa butiker i Palermo området har Wine Tour Urbano lyckats skapa en unik kombinationsupplevelse för såväl lokalbefolkning som lyckligt lottade turister som jag själv som halkar in på ett bananskal.

Samlingsplatsen för din helkväll är en gatukorsning i Palermo. För ca 15o kr får du ett personligt vinglas och en karta där kvällens medverkande butiker finns utmarkerade. Därefter är det bara att starta din underbara resa genom malbecviner från Mendoza distriktet, lokala klädesdesigners, merlotviner från Patagonien, designmöbler, bubblig spumante och kitschkonst. Varje butik har en egen representant från den aktuella vingården på plats som mer än gärna berättar allt du vill veta om just dennes viner. (Det underlättar om du talar lite spanska!) En del av representanterna tar även emot beställningar på plats om du råkar hittar ett nytt favoritvin. I flertalet butiker bjuds det dessutom på riktigt skön stämning i form av DJs, tävlingar eller en vad sägs om en live saxofonist som lirar sköna jazztoner.

När eventet närmar sig sitt slut samlas samtliga deltagare på återsamlingsplatsen för ett tävla i ett lotteri där man har chans att vinna viner från medverkande vingårdar. Skulle du inte vinna lottdragningen så häng inte läpp för det. Strax efter lottodragningen går man nämligen i samlad trupp till en närliggande bar där det bjuds på pizza. Har du inte gjort det tidigare så är detta ett gyllene tillfälle att mingla med de andra deltagarna i alla åldrar och kanske diskutera vilket som var deras favoritvin eller vilken butik de gillade mest. Går det att få en bättre kväll?

Winetour Urbano arrangeras en gång i månaden och du kan läsa mer om datum och tider här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss