www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Världsarvet Colonia del Sacramento

written Av Mattias Publicerat i Uruguay - Uruguayansk Peso (UYU) den 30 sep 2011

År 1680 grundade portugiserna staden Colonia del Sacramento i sydvästra Uruguay och staden kvalar därmed in som den äldsta ännu kvarvarande staden i landet. 

 Den äldre delen av staden är oerhört välbevarad, pittoresk och bildskön och detta uppmärksammades av UNESCO som år 1995 satte upp staden på sin världsarvslista. Staden har varit under både portugisiskt och spanskt styre i olika omgångar vilket syns på stadens planering och arkitektur. Guider vill gärna göra gällande att staden förr i tiden fungerat som ett populärt tillhåll för pirater och sjöfarare och något som styrker detta är att det finns ett stort antal sjunkna skepp utanför Colonias kust. I ett galleri på gatan ”Calle de los Suspiros” säljs det “piratmynt” I guld och silver som lokalbefolkningen sägs ha funnit längs med stränderna efter dagar med hård pålandsvind. Staden är väldigt liten men lämpar sig utmärkt som en dagsutflykt eller en ordentligt avkopplande weekend. Strosa i det historiska kvarteren, njut av en saftig köttbit och runda av med en kopp av det populära teet mate.

Du tar dig lättast hit med buss från Montevideo eller med båt från Buenos Aires.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss