Bergsvy

Många bäckar små kan bli en resa

När man har något konkret att spara till känns det oftast lättare, som en rolig resa till exempel.

Genom att spara lite men ofta blir det enklare och märks mindre i plånboken. Om du har en automatisk överföring till ett sparkonto redan när lönen kommer, kanske du inte märker det alls. 

  • Från 0,25 % till 0,60 %** inlåningsränta
  • Fria insättningar och uttag
  • Ingen bindningstid

Tips för att spara till resan

  • Spara pengar, men inte för mycket. Din ekonomiska situation bestämmer hur mycket du kan spara till resan. Bestäm dig för att spara en rimlig summa, så du känner att du fortfarande kan betala dina fasta avgifter och inte känner att du har det för knapert.
  • Bestäm dig för hur mycket resan får kosta. Har du en bestämd summa vet du hur mycket du kan lägga undan.
  • Hälsa på en kompis. Känner du någon i ett annat land kan du passa på att hälsa på personen, och spara pengar på boendet i landet. 

Statliga insättningsgarantin

Alla våra konton är godkända av Riksgälden och omfattas av den statliga insättningsgarantin. Om banken skulle gå i konkurs eller Finansinspektionen beslutar att garantin ska träda in ersätter staten pengarna på kontot med upp till 1 050 000 kronor.

I Sverige är det Riksgälden som betalar ut insättningsgarantin och ersättningen ska göras tillgänglig inom 7 arbetsdagar. I vissa fall kan ersättning ges för insättningar kopplade till särskilda livshändelser, till exempel försäljning av bostad, med högst 5 miljoner kronor (tilläggsbelopp).