Aktivera ditt nya kort

Innan du kan börja använda ditt nya kort behöver du aktivera det. Det gör du enkelt i internet- och mobilbanken. Av säkerhetsskäl kan du inte ändra den PIN-kod du har fått till kortet.

Ställ in regionspärr för din säkerhet

I internet- och mobilbanken kan du spärra ditt kort för köp och uttag i olika regioner utanför Norden. När du ska ut och resa kan du enkelt öppna upp ditt kort för den region du ska resa till. Kom ihåg att regionspärren också gäller för internetköp. Du kan också spärra internetköp helt, oavsett region. Detta gör du också i internetbanken.

Handla säkrare med Verified by Visa

För att du ska kunna handla tryggt och säkert med ditt FOREX Bankkort även på internet är ditt kort utrustat tjänsten Verified by Visa. Det är en kostnadsfri tjänst som innebär att du identifierar dig med ett lösenord och en sexsiffrig kod när du betalar med ditt kort på internetbutiker som använder Verified by Visa.

Med Verified by Visa kan du vara mer säker på att ingen obehörig använder ditt kort för internetköp. Idag är det många internetbutiker som kräver att du identifierar med Verified by Visa när du handlar.

Aktivera Verified by Visa

Du aktiverar Verified by Visa i internet- eller mobilbanken. 

  • Börja med att kontrollera att ditt mobilnummer under dina kontaktuppgifter stämmer och att det är ett svenskt nummer. Det behövs för att du ska kunna få SMS med din kod för tjänsten.
  • Gå sedan till menyvalet Kort och välj Anslut Verfied by Visa. Du väljer ett lösenord och ett personligt meddelande. 
  • Din kod skickas med SMS till det nummer du har inlagt under dina kontaktuppgifter. Observera att det måste vara ett svenskt mobilnummer.